Ga naar de inhoud

Wethouder spreekt over aanplant in natuur

donderdag 19 januari 2023

Wethouder Pouwel Inberg is volgende week woensdag 25 januari één van de sprekers tijdens een bewonersavond in ’t Oortveld in Empe. Centraal in deze bijeenkomst staat de toekomst van het landschap in Empe en Tonden. De organisatie is in handen van enkele betrokken inwoners uit Empe. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

De bewonersavond is een vervolg op een eerdere bewonersavond in maart vorig jaar. Ook toen stond de toekomst van het landschap in Empe en Tonden centraal. Inwoners willen duurzame, toekomstgerichte buurtschappen. Een omgeving waar het fijn leven en werken is. Het is belangrijk om als inwoners ook actief mee te denken en zo bij te dragen aan een gezond en duurzaam gebruik van het landschap. Om het gesprek hierover een vervolg te geven zijn voor 25 januari drie sprekers uitgenodigd. Naast wethouder Inberg zijn dat ook Jaap Fris (Erve Kiekebos) en Andres Boesveld (agrariër in Tonden). 

In zijn bijdrage gaat wethouder Inberg namens de gemeente onder andere in op de mogelijkheden die er zijn voor aanplant van nieuwe elementen in ons landschap. Waar is hierover advies te krijgen en welke subsidiemogelijkheden zijn er? Ook gaat hij in op de kansen voor agrariërs om zich aan te sluiten bij een leernetwerk voor natuurinclusieve landbouw. Inwoners en ondernemers kunnen zo samen werk maken van een mooi coulissenlandschap met duurzame landbouw. 

Voor meer informatie over deze bewonersbijeenkomst kunt u contact opnemen met de heer Kees Lankester. Dit kan via e-mailadres keeslankester@xs4all.nl.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/wethouder-spreekt-over-aanplant-landschapselementen-1