Ga naar de inhoud

Donderdag: niet stemmen in De Beekwal, wel in Tjark Rikscentrum

zaterdag 18 mei 2019

Woensdag 23 mei is het zover: u kunt stemmen voor het Europees Parlement. Op deze pagina leest u in welke 15 stembureaus in onze gemeente dat kan. Op het huis-aan-huisbiljet dat u heeft ontvangen ziet u het overzicht van alle stembureaus. Op uw stempas staat welk stembureau het dichtst bij u in de buurt is. Helaas hebben wij gisteren besloten het stembureau in 'De Beekwal' in Eerbeek te verplaatsen naar de overkant van de Derickxkamp, namelijk naar het Tjark Riksgebouw. Als u een stempas hebt ontvangen waarop staat vermeld dat uw dichtstbijzijnde stembureau De Beekwal is, kunt u met deze stempas gewoon terecht bij het Tjark Rikscentrum. U hoeft géén nieuwe stempas aan te vragen.

Deze week werd duidelijk dat ‘De Beekwal’ te maken heeft met een uitbraak van het besmettelijke norovirus. Omdat de zorg voor de bewoners natuurlijk centraal staat, is besloten het stembureau te verhuizen naar het Tjark Rikscentrum aan de Derickkamp 2A. Ook dit stembureau is woensdag open van 7.30 tot 21.00 uur.

Avonddrukte rondom stembureau Rode Kruisgebouw

Het stembureau in het Rode Kruisgebouw in Eerbeek is donderdag tussen 19 en 20 uur alleen bereikbaar via het voetpad dat achter De Bhoele langsloopt. Er kan niet geparkeerd worden voor het gebouw. Dit heeft te maken met het verzamelen en opstellen van deelnemers aan de intocht van de Eerbeekse Wandel4Daagse bij de Händelstraat. Er kan door de mensen die rond dat tijdstip willen stemmen aan de andere kant van De Bhoele (op de parkeerplaatsen aan de zijkant van De Bhoele) geparkeerd worden. Vandaar loopt een voetpad achter De Bhoele langs rechtstreeks naar het stembureau in het Rode Kruisgebouw. Tussen 20.30 en 20.45 uur is het stembureau ook minder goed bereikbaar, omdat dan de meer dan 1000 deelnemers aan de Wandel4Daagse op dat moment voor het Kruisgebouw langs naar de Händelstraat lopen. Dit ongemak is helaas niet te voorkomen. Wij wensen alle lopers aan de Wandel4Daagse veel succes!

Twee nuttige tips

Wilt u de drukte rondom het Rode Kruis vermijden, maar wel uw stem uitbrengen? Zorg dan dat u de drukke periode rondom het Rode Kruisgebouw mijdt. Deze drukte wordt pas verwacht vanaf 19 uur. Vanaf 7.30 uur zijn alle stembureaus in onze gemeente al geopend en kunt u uw stem uitbrengen. Het stembureau dat op uw stembureau is vermeld is voor u het dichtstbijzijnde stembureau. Maar ook in alle andere stembureaus in onze gemeente kunt u gewoon terecht om uw stem uit te brengen. Vergeet naast u stempas overigens ook niet een legitimatiebewijs mee te nemen!

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/woensdag-niet-stemmen-in-de-beekwal-wel-in-tjark-rikscentrum.html