Ga naar de inhoud

Zaterdag in Brummen: informatie en prik zonder afspraak

woensdag 15 september 2021

Zaterdag is de regionale GGD de hele dag aanwezig op het Burgemeester Dekkerplein in Brummen. Iedereen die dat wil kan daar (zonder afspraak) extra informatie en voorlichting krijgen over het coronavirus én de coronavaccinatie. Ook is het mogelijk dat u zich bij de pop-up tent van de GGD laat vaccineren. Een afspraak maken is niet nodig, wel een identiteitskaart. Burgemeester Alex van Hedel hoopt dat veel inwoners van deze laagdrempelige mogelijkheid gebruik maken. 

“Duidelijk is dat als iedereen zich laat vaccineren, het coronavirus zich minder makkelijk kan verspreiden,” legt Van Hedel uit. “Een vaccinatie beschermt niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen. Als veel mensen een prik nemen, kan er steeds meer en komen er minder coronaregels. Het geeft uiteindelijk meer vrijheid. Daarom willen we iedereen in onze gemeente gelegenheid bieden om zich te informeren en laten vaccineren. Dat kan komende zaterdag in Brummen en op zaterdag 25 september in Eerbeek.” 

Open en eerlijke informatie

De burgemeester benadrukt dat vaccineren niet verplicht is. ”Je kiest natuurlijk zelf of je een prik wil of niet. Maar je goed informeren helpt wel bij het maken van een keuze.” In de pop-up locatie geven deskundige artsen van de GGD alle noodzakelijke informatie en kun je vragen stellen. Om zeker te weten dat je een keuze maakt die bij jou past, zorgen zij dat je dit kan doen op basis van goede, open en eerlijke informatie.” Inwoners die uiteindelijk er niet voor kiezen om zich te laten vaccineren, hebben volgens Van Hedel wel een extra grote verantwoordelijkheid ten opzichte van anderen in hun omgeving. “Het coronavirus blijft gevaarlijk, zeker voor onze kwetsbare medemens. Maar ook legt het extra druk op onze gezondheidszorg.”

Waar en wanneer?

De pop-up locatie van de GGD is zaterdag 18 september van 9 tot 17 uur op het Burgemeester Dekkerplein in Brummen. En een week later in het dorpscentrum van Eerbeek. Een afspraak maken is niet nodig. Maar kiest u er ter plekke voor om te kiezen voor een prik, dan is het tonen van een identiteitsbewijs wel verplicht. Meer (praktische) informatie is te vinden op de website van de GGD.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/zaterdag-in-brummen-informatie-en-prik-zonder-afspraak.html