Ga naar de inhoud

Zonnepark Hall stap dichterbij

vrijdag 17 mei 2019

De aanleg van een zonnepark aan de Oude Zutphenseweg in Hall is een stap dichterbij gekomen. Het college stelt de raad voor om af te wijken van het bestemmingsplan. Dan kan initiatiefnemer familie Jurrius verder met de voorbereidingen om zonnepanelen te plaatsen op een gebied van ongeveer 36 hectare.

Dat is genoeg om zo’n 8.000 huishoudens in de gemeente Brummen te voorzien van duurzame elektriciteit. Een grote bijdrage dus aan de ambitie van de gemeente om in 2030 energieneutraal te zijn.

Aanpassing na overleg

Agrariër Jurrius is al ruim een jaar bezig met het plan voor het zonnepark. Er is veel overleg geweest met gemeente, omwonenden en belangenorganisaties. Het Gelders Genootschap heeft meegekeken naar de landelijke inpassing van de zonnepanelen. Met alle input en zienswijzen is het plan grondig aangepast. Een belangrijke wijziging is dat de zonnepanelen maximaal 1,5 meter hoog worden. Ze blijven dus onder ooghoogte. Rondom het zonneveld komen struiken en planten uit de streek te staan, in combinatie met bloemrijke akkerranden en kruidenrijk grasland. 
Het aangepaste plan gaat nu naar de gemeenteraad. Als deze positief besluit en de vergunning rond is, kan de familie Jurrius aan de slag met het zonnepark.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/zonnepark-hall-stap-dichterbij.html