Ga naar de inhoud

Natte voeten, dorre velden, hete huizen en waterpret

Het klimaat verandert. De zomers worden heter en droger, terwijl de winters natter worden. Dit heeft ook gevolgen voor de gemeente Brummen. Wij hebben daarom besloten om een plan te ontwikkelen om de negatieve gevolgen van klimaatverandering te beperken. Dit plan omvat maatregelen om wateroverlast, hitte, droogte en overstromingen in de gemeente te voorkomen. U kunt meedenken over het plan door middel van een vragenlijst. 

Hoe denkt u over klimaatverandering?

In de maand juni 2023 krijgen alle inwoners vanaf 16 jaar van de gemeente Brummen de kans om dat te vertellen. U dus ook. Er is een vragenlijst beschikbaar via het inwonerspanel Brummen Spreekt. Of u nu lid bent van het panel of niet, uw mening is belangrijk.

De vragenlijst kunt u hier invullen

Wij hopen op uw waardevolle input om het plan verder te ontwikkelen. Samen kunnen we werken aan een gemeente die beter is voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering.

Wat doen we met de resultaten?

We maken een uitvoeringsprogramma klimaatadaptatie. In het plan staat wat we de komende jaren gaan doen om beter voorbereid te zijn op klimaatverandering. Er staat ook in wie wat doet en wie wat betaalt. De gemeenteraad beslist in het najaar over het uitvoeringsprogramma. Vanaf 2024 gaan we de eerste projecten uitvoeren. Ondertussen proberen we natuurlijk zo veel mogelijk rekening te houden met klimaatverandering in de plannen die we nu maken. 

Lid worden van het panel?

Het inwonerspanel Brummen Spreekt bestaat sinds eind 2014 en telt meer dan 1200 panelleden. Iedere inwoner van de gemeente Brummen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden. Ongeveer driemaal per jaar kunnen panelleden hun mening geven over een actueel onderwerp, u dus ook. Inschrijven voor het inwonerspanel kan via www.brummenspreekt.nl.