Ga naar de inhoud

Fiets/voetgangersbrug

Een brugverbinding voor voetgangers en fietsers over de provinciale weg N348 is een lang gekoesterde wens van veel Brummenaren. Met zo’n veilige verbinding kunnen bewoners makkelijker de weg oversteken. En toeristen vinden vanaf het veerpont Bronckhorst sneller hun weg naar het centrum van Brummen. 

De gemeente wil 50% van de financiering op zich nemen voor maximaal € 500.000. Een werkgroep met buurtbewoners, vertegenwoordigers van de dorpsraad, ondernemersvereniging en St. Jansgilde heeft uitgezocht welk type bruggen geschikt is. De werkgroep adviseert een karakteristieke voetgangersbrug, waar je ook eenvoudig met de fiets aan de hand overheen kunt. Er zijn twee ontwerpen uitgewerkt: een variant met een stalen pyloonbrug en één met een betonnen boogbrug.

Haalbaarheid

Vanwege de kosten voor een brug (en de maatregelen die nodig zijn om een brug te plaatsen) is dit initiatief misschien niet haalbaar. Om toeristen wel naar het centrum van Brummen te lokken, kun je ook denken aan betere bebording vanaf het pontje naar het centrum.