Ga naar de inhoud

Investeringssubsidie Duurzame Energie

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop zonneboilers en warmtepompen voor bouwwerken waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Per 1 januari is de ISDE-subsidie gewijzigd. Kijk op de website Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor meer info.

Nieuwe openstelling SDE++ subsidie dit najaar!

Ondernemers met plannen voor zon op dak opgelet! Vanaf 5 oktober 2021 is de jaarlijkse openstelling van de SDE++ subsidie, o.a. voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. Doelgroep is ondernemers met een grootverbruikersaansluiting (>3x80A).  Met de SDE++ subsidie heeft uw zonne-energieproject een hoog financieel rendement en bespaart u gelijk op de energierekening. Klik hier voor eisen en voorwaarden of de Q&A over verzekerbaarheid van zonnepanelen op daken

Wat is SDE++ subsidie?

De SDE++ subsidie is een landelijke subsidie vanuit RVO gericht op CO2-besparende technieken of hernieuwbare energieproductie, waaronder zonne-energie. Gedurende 15 jaar wordt voor elke op-gewekte kWh zonnestroom een bedrag uitgekeerd. Voorwaarde voor zon op dak is dat uw pand een grootverbruikersaansluiting (>3x80A) heeft. U kunt van 5 oktober t/m 11 november een aanvraag in-dienen. 
LET OP: de subsidiepot is vaak binnen 2 weken leeg, dus bereid de aanvraag op tijd voor.
De regeling wordt in fasen opengesteld.  Het is mogelijk om de subsidie aanvraag vooraf al klaar te zetten. Er zijn verschillende partijen die u kunnen ondersteunen bij een aanvraag, financiering, of bij het hele proces. Na toekenning van de subsidie heeft u nog 2 jaar de tijd om de panelen te plaatsen (bij systemen < 1MWp). 

Aan de slag!

Informeer als ondernemer bij de netbeheerder of er voldoende netcapaciteit beschikbaar is en check de dakconstructie. Ontwikkelingen gaan snel en met innovatieve technieken is vaak meer mogelijk dan u misschien denkt. Wilt u niet zelf investeren? Stel dan uw dak beschikbaar aan een derde partij of een energieco√∂peratie. 

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijfspand? 
Neem contact op met:

Omgevingsdienst Veluwe IJssel
Task Force Zon
Anne ten Brummelhuis 
zon@ovij.nl

Heeft u geen grootverbruikersaansluiting, maar wilt uw weten wat de mogelijkheden zijn voor zon op uw dak? Neem ook dan gerust contact op.