Ga naar de inhoud

Activiteitenkalender Brummen aan zet

De komende tijd wordt er van alles voor jongeren georganiseerd om deze coronatijd wat leuker door te komen. Wil je als bijvoorbeeld jongeren of een vereniging een leuke activiteit organiseren? Laat het ons weten. Dan nemen we dat op in de kalender. Uiteraard moet de activiteit passen binnen de geldende coronamaatregelen. Is dit het geval? Mail je initiatief naar activiteiten@brummen.nl. Ook voor vragen kun je dat mailadres gebruiken. 

Wat is er de komende tijd te doen?

  • Op zoek naar de schat! Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Ga aan de hand van coördinaten op zoek naar caches (schatten) die ergens op de doorgegeven positie verstopt zijn. De caches vind je in een plastic opbergtrommel, een oude munitiekist, PVC buis, etc. Kortom: een opbergplek waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems. Als je de locatie eenmaal hebt gevonden, dan wacht daar een beloning. Je mag deze uit de opbergplek pakken, maar je moet zelf ook iets achterlaten. Ook mag je je naam, datum en tijd in het logboek noteren. De App kun je gratis downloaden. Kijk voor meer informatie op geocaching.nl.
  • Ken je Young055 al? Dit is een platform voor jongeren uit de gemeente Apeldoorn. De vele activiteiten die er georganiseerd worden, zijn ook toegankelijk voor jongeren uit de gemeente Brummen. Voor bepaalde workshops wordt een bijdrage gevraagd en op de site staan ook items, interviews en tips voor jongeren. Elke dag wordt er nieuwe content geplaatst, verschijnen er nieuwe kijk- en luistertips, staan er nieuwe weetjes, nieuwsitems die je móet horen en andere activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld zangworkshops, TikTok workshops, drumlessen, online events waar je andere kunt ontmoeten, debatsessies om je mening te laten horen, sportieve workouts en een college tour met inspirators. Je kunt iedereen op de hoogte brengen van jouw foto’s, video’s en verhalen en/of deelnemen aan activiteiten.