Ga naar de inhoud

Informatiebijeenkomsten

Er vinden regelmatig bijeenkomst plaats waar ontmoeting en informatie-uitwisseling centraal staat.

Wekelijks ‘Greet & Meet’

PKN Kerk Eerbeek, SWB en gemeente organiseren wekelijkse koffie-momentjes. Deze zijn voor zowel voor ontheemden in de gemeentelijke als ook de particuliere opvang. De bijeenkomsten zijn iedere donderdagochtend in de Kruiskerk aan de dr. Gunningstraat in Eerbeek. Tussen 10 en 12 uur kunnen de voor de oorlog gevluchte Oekrainers elkaar ontmoeten en ervaringen delen.

Lees hier de flyer over Greet & Meet (tweetalig, Oekraïens en Nederlands).

Informatiebijeenkomst 

Op donderdag 23 juni vindt er een voorlichtingsavond plaats. Deze is bedoeld voor alle betrokkenen bij de opvang van Oekraïense ontheemden. Denk aan gastgezinnen en hun gasten, vrijwilligers, aspirant-vrijwilligers en natuurlijk voor onze Oekraïense gasten. De avond is opgezet door de gemeente, de Kruis-kerk en SWB. De bijeenkomst vindt plaats in de Kruiskerk aan de dr. Gunningstraat 27 in Eerbeek. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur. 

Er worden twee grote thema’s besproken. Allereerst wordt er informatie gegeven over werken in Neder-land (Wat voor werk is er mogelijk? Hoe zit het met arbeidsvoorwaarden? Wat zegt de Nederlandse wetgeving). Het tweede onderwerp gaat over praktische zaken zoals leefgeld, wonen, onderwijs en de Neder-landse taal. De bijeenkomst is met begeleiding van een tolk, zodat alle informatie ook goed overkomt.

Lees hier de flyer over deze bijeenkomst (tweetalig, Oekraïens en Nederlands)