Ga naar de inhoud

Sport

U kunt in de gemeente Brummen bij ruim 40 sportverenigingen sporten, variërend van beweegsporten tot denksporten.

In Eerbeek, Brummen, Hall en Oeken vindt u (gemeentelijke) sportterreinen. Ook zijn er 4 tennisparken in Eerbeek, Brummen en Leuvenheim. Voor binnensporten kunt u in Eerbeek terecht in sporthal De Bhoele en in het gymnastieklokaal aan de Lorentzstraat. Stichting Sportkompas exploiteert de accommodatie Rhienderoord in Brummen waar u binnen kunt sporten en zwemmen en sporthal De Bhoele in Eerbeek. Daarnaast staat in Eerbeek nog de tafeltennishal van de Eerbeekse Tafeltennisvereniging. Voor zwemmen in de open lucht kunt u naar recreatiebad 'Coldenhove' in Eerbeek. Verder zijn er nog maneges in Brummen, Eerbeek en Empe. In Eerbeek is een Cruyff Court.

Sportaccommodaties gebruiken?

Voor het gebruik van sporthal De Bhoele en sportaccomodatie Rhienderoord neemt u contact op met Stichting Sportkompas via telefoonnummer 0575-561 544 of stuur een e-mail naar verhuur@stichtingsportkompas.nl.

Voor het gebruik van het gymnastieklokaal aan de Lorentzstraat in Eerbeek neemt u ook contact op met Stichting Sportkompas.

Sportbeleid

Vanaf 2018 werken we aan nieuw sportbeleid. Het sportbeleid staat in het teken van de gezondheid van de inwoners èn participeren in de samenleving. Het nieuwe sportbeleid vormt daarom een onderdeel van ons gezondheidsbeleid dat de gemeenteraad heeft vastgesteld in november 2017. Bij de ontwikkeling van het sportbeleid betrekken we professionals uit de gezondheidszorg en de lokale sportaanbieders/sportverenigingen.

Sportstimulering

Binnen de Stichting Sportkompas vindt u het team Sportservice. Hierin werken onze combinatiefunctionarissen sport en buurtsportcoaches. Zij zorgen ervoor dat kinderen kennismaken met de verschillende sporten, samen met lokale sportverenigingen/organisaties. Ook zorgen deze sportstimuleringsmedewerkers voor verbindingen tussen sportverenigingen en organiseren zij sportstimuleringsactiviteiten voor alle inwoners. Heeft u vragen? Mail dan naar sportservice@stichtingsportkompas.nl.

Sportpas

Sporten is gezond. Toch zijn er veel inwoners die niet (genoeg) sporten. Om mensen letterlijk in beweging te krijgen, is er de sportpas. Hiermee kunt u een aantal keren gratis meetrainen of oefenen bij de aangesloten sportclubs (pdf, 244 kB). Zo kunt u een goede keuze maken welke sport bij u past.

Heeft u een vraag over de sportpas?

Of wilt u sportvereniging aanhaken bij dit initiatief? Neem dan contact op met ons.

Cruyff Court

Een Cruyff Court is een kwalitatief hoogwaardige sport- en spe(e)lvoorziening voor jong en oud. Een prachtige voorziening waar ook mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten. U vindt de Cruyff Court voor sporthal De Bhoele aan de Händelstraat 44 in Eerbeek.

Een Cruyff Court is meer dan een trapveldje. Met een Cruyff Court brengt de Johan Cruyff Foundation de jeugd in beweging. Sport en spel maakt kinderen en jongeren fitter. Daarnaast leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. 

Openingstijden

Het Cruyff Court is iedere dag open tot 22.00 uur.

Wat de doen bij overlast

  • Acute risicosituaties: bel de politie via 112
  • Geluidsoverlast na 22.00 uur: bel de politie via (0900) 88 44
  • Overige klachten: meld het bij het risicoanalyseteam, telefoon 0575-568 233

Heeft u vragen?

• over het organiseren van activiteiten:
Cruyff Sportcoach/combinatiefunctionaris Sport Martijn Sikkema
E-mail: martijn@stichtingsportkompas.nl

• over situaties met jeugd:
Jongerenwerker Sjoerd Botschuyver
Telefoon 06-11 496 120
E-mail: s.botschuyver@welzijnbrummen.nl

• over onderhoud:
Gemeente Brummen, Serge de Beus
E-mail: s.beus@brummen.nl
Telefoon 06-21 463 085