Ga naar de inhoud

Over de verkiezingen

Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Dus ook in onze gemeente. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op 21 maart 2018. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart 2022. Ook op maandag 14 en dinsdag 15 maart is voor alle kiezers al een aantal stembureaus open. Zo kunt u zelf een moment kiezen waarop het rustiger is in het stemlokaal. Kijk op de pagina Waar kunt u stemmen welke stembureaus op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart al open zijn. Let op: misschien is het stembureau van uw keuze niet alle dagen open. 

De gemeenteraad vormt het algemeen bestuur van de gemeente en is dus de ‘baas’ van de gemeente Brummen. Tijdens de verkiezingen kunnen de inwoners van onze gemeente van 18 jaar en ouder hun stem uitbrengen voor de leden van de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen. Zo wijst het college de stembureaus aan en zorgt voor de inrichting hiervan.