Ga naar de inhoud

Coronavirus

Het coronavirus heeft invloed op de organisatie van de Tweede Kamerverkiezingen. We doen er alles aan om die maatregelen te treffen die nodig zijn om de verkiezingen goed en veilig te laten verlopen. Landelijk worden hierover afspraken gemaakt en spelregels bedacht, die we ook in onze gemeente zorgvuldig uitvoeren en naleven. 

Al onze stemlokalen worden coronaproof ingericht. Dit voor de veiligheid van de kiezer. Maar natuurlijk ook voor de leden van het stembureau. Dit betekent dat er op elk stembureau sprake is van √©√©nrichtingsverkeer en dat overal de 1,5 meter afstand wordt gehanteerd. Denk aan de afstand tussen de stemhokjes, maar ook tussen de tafels van de stembureauleden. De stembureauleden zitten daarnaast ook achter een kuchscherm. En uiteraard staan er op elk stembureau 2 desinfectiezuilen. Het aantal stembureauleden wordt uitgebreid, zodat er extra aandacht is voor het naleven van alle coronamaatregelen op de stemlocatie. 

Ook zijn er extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen. Bijvoorbeeld om al op 15 en 16 maart 2021 uw stem uit te brengen op enkele speciaal daarvoor ingerichte stembureaus. En voor kiezers van 70 jaar en ouder wordt het mogelijk gemaakt om per brief een stem uit te brengen. 

Meer informatie over de (landelijke) coronamaatregelen vindt u op www.elkestemtelt.nl.