Ga naar de inhoud

U bent 70+ (stempluspas)

Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen kiezen of zij naar het stembureau gaan of vanuit huis stemmen. Zij krijgen een stempluspas en een briefstempakket (stembiljet en retourenvelop). De stempluspas ontvangt u in de week van 22 februari. Het briefstempakket ontvangt u uiterlijk 11 maart. Als u besluit om zelf te gaan stemmen in een stemlokaal, dan hoeft u niets te doen met het briefstempakket. 

Zelf naar het stemlokaal

Als u zelf naar een stemlokaal gaat, dan kunt u kiezen of u op 15,16 of 17 maart gaat stemmen. Op de pagina Waar kan ik stemmen ziet u een overzicht van de stemlokalen waar u naar toe kunt gaan. U neemt mee:

  • stempluspas
  • uw identiteitsbewijs

Stemmen per brief

Volg de instructie in het briefstempakket. Stuur de retourenvelop per post naar de gemeente of geef hem af op een van de afgiftepunten:
•    Receptie van het gemeentehuis in Brummen
•    Bibliotheek in Eerbeek
De afgiftepunten zijn geopend van 10 maart t/m 16 maart op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur, en op 17 maart van 07.30 en 21.00 uur.

Wees op tijd

Per post moet uw briefstem uiterlijk op woensdag 17 maart, om 21.00 uur door de gemeente zijn ontvangen. Zorg dat uw briefstem op tijd binnen is. Dat kunt u doen door uw briefstem vóór vrijdag 12 maart 2021, 17.00 uur per post te versturen. 

Het afgeven van de briefstem op een afgiftepunt kan uiterlijk tot 17 maart 21.00 uur. 

Kwijt, beschadigd of niet gekregen

Stempluspas kwijt, beschadigd of niet ontvangen? Dan kunt u tot uiterlijk 12 maart 17.00 uur een nieuwe stempluspas aanvragen. Op de pagina Stempas kwijt/niet ontvangen leest u hoe u dat kunt doen.
Het briefstempakket kwijt of niet ontvangen? Dan kunt u tot 17 maart 21.00 uur een nieuw pakket ophalen bij een van de afgiftepunten voor het briefstemmen.