Ga naar de inhoud

Verkiezingen Tweede Kamer 2021

Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Voor het laatst was dat op 15 maart 2017. De volgende Tweede Kamerverkiezingen vinden officieel plaats op woensdag 17 maart 2021.

De verkiezingen gaan er ditmaal vanwege het coronavirus echt anders uitzien! Hoe precies, dat gaat de komende tijd duidelijk worden, want er is nog veel in ontwikkeling en voorbereiding. Maar zeker is dat we er voor gaan zorgen dat ook deze verkiezingen goed en veilig gaan verlopen. Op deze speciale verkiezingspagina geven we u de actuele informatie over deze verkiezingen in onze gemeente. 

Tijdens de verkiezingen kunnen de inwoners van onze gemeente van 18 jaar en ouder hun stem uitbrengen voor de leden van Tweede Kamer. In Nederland worden deze 150 volksvertegenwoordigers om de vier jaar gekozen. 

Organisatie

In een gemeente is het College van B&W verantwoordelijk voor de organisatie van de Tweede Kamerverkiezingen. Hierbij horen verantwoordelijkheden als het inrichten van stemlokalen en het aanstellen van stembureauleden. Ook hebben hoofdstembureaus en het centraal stembureau (bij Tweede Kamerverkiezingen is dat de Kiesraad) een belangrijke rol, onder andere bij de kandidaatstelling en de vaststelling van de verkiezingsuitslag

Om de organisatie van verkiezingen in de gemeente Brummen  in goede banen te leiden is een team Verkiezingen actief. Hierin hebben vooral medewerkers van Burgerzaken zitting. Dit team werkt onder verantwoordelijkheid van burgemeester Alex van Hedel. Heeft u vragen aan Team Verkiezingen? Mail dan naar verkiezingen@brummen.nl. Of bel dit team via ons algemene telefoonnummer 0575-568 233.