Ga naar de inhoud

Coronasubsidie voor culturele sector en buurthuizen

Door de coronamaatregelen waren er maandenlang geen culturele activiteiten mogelijk. Ook waren buurt- en dorpshuizen gesloten. Met een tijdelijke subsidieregeling helpt de gemeente culturele organisaties en buurt- en dorpshuizen om zich te herpakken. 

Subsidie voor inkomstenverlies en maatregelen

Met de tijdelijke subsidieregeling kunnen kunst- en culturele organisaties en buurt- en dorpshuizen eenmalig subsidie krijgen voor inkomstenverlies door de coronamaatregelen. Het gaat om de periode van 15 maart 2020 tot en met 15 maart 2021. Daarnaast kunnen buurt- en dorpshuizen eenmalig subsidie aanvragen voor toekomstbestendige maatregelen aan hun accommodatie. Denk aan het creëren van een extra ruimte en het verbeteren van de ventilatie. Of het aanpassen van de entree, zodat mindervaliden beter toegang hebben. Maatregelen dus die bijdragen aan de leefbaarheid in de dorpen en kernen.

Online aanvragen t/m 1 augustus

Subsidie aanvragen kan tot en met 1 augustus 2021 via het online aanvraagformulier.

In totaal is € 98.750 beschikbaar. De subsidie is bedoeld voor kunst- en culturele verenigingen of stichtingen, zang-, dans-, toneel-, muziekverenigingen, harmonie- en fanfareorkesten, Oranjeverenigingen of -stichtingen, vogelschietverenigingen of -stichtingen en buurt- en dorpshuizen in de gemeente Brummen. De investeringssubsidie voor toekomstbestendige maatregelen voor buurt- en dorpshuizen bedraagt in totaal € 20.881.

Lees hier meer over de subsidieregeling