Ga naar de inhoud

Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden of verloren? Kijk dan op de website iLost om het voorwerp te registreren of te zoeken. Als uw Nederlandse rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij uw eigen gemeente.

Gevonden

Heeft u een voorwerp gevonden? Dan registreert u dit op de website iLost. Het voorwerp kunt u thuis bewaren of afgeven in het gemeentehuis. Als de eigenaar het voorwerp niet bij u komt ophalen, kunt u na 1 jaar de nieuwe eigenaar worden van het gevonden voorwerp.

Verloren

Bent u iets verloren in de gemeente Brummen? Kijk dan op iLost. iLost is de nationale zoekmachine voor gevonden voorwerpen. Hierin staan alle gevonden voorwerpen van aangesloten organisaties en eerlijke vinders online. 

In iLost kunt u zoeken op voorwerp, vindplaats en organisatie. Heeft u een vermoeden dat uw voorwerp is gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de politie. 

Uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren?

Als uw Nederlandse rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij uw eigen gemeente. U vult een formulier in, waarin u uitlegt op welke wijze u het oude document bent kwijtgeraakt. Nadat uw identiteit is vastgesteld, kunt u direct een nieuw document aanvragen en betalen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten (Nederlands rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) mee.
Bij diefstal,  zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig om ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.