Ga naar de inhoud

Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden of verloren? Kijk dan op de website iLost om het voorwerp te zoeken. Als uw Nederlandse rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij uw eigen gemeente. 

Heeft u een voorwerp in de gemeente Brummen gevonden? Dan kunt u daarvan aangifte doen in het gemeentehuis. Daarna registreren wij de vondst van het voorwerp op iLost. 

Gevonden in de gemeente Brummen

Heeft u een voorwerp gevonden in onze gemeente? En wilt u zelf de eigenaar worden van dat voorwerp als de eigenaar zich niet meldt? Dat moet u aangifte doen in ons gemeentehuis. Daarna registreren wij de vondst op de website iLost. Het voorwerp kunt u thuis bewaren of afgeven in het gemeentehuis. Als de eigenaar zich niet meldt, kunt u na 1 jaar de nieuwe eigenaar worden van het gevonden voorwerp.

Let op: als u rechtstreeks in iLost registreert dat u in onze gemeente een voorwerp heeft gevonden, dat geldt niet niet als het doen van aangifte in onze gemeente. Dan kunt u dus geen eigenaar worden van het gevonden voorwerp.

Verloren

Bent u iets verloren in de gemeente Brummen? Kijk dan op iLost. iLost is de nationale zoekmachine voor gevonden voorwerpen. Hierin staan alle gevonden voorwerpen van aangesloten organisaties en eerlijke vinders online. 

In iLost kunt u zoeken op voorwerp, vindplaats en organisatie. Heeft u een vermoeden dat uw voorwerp is gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de politie. 

Uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren?

Als uw Nederlandse rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij uw eigen gemeente. U vult een formulier in, waarin u uitlegt op welke wijze u het oude document bent kwijtgeraakt. Nadat uw identiteit is vastgesteld, kunt u direct een nieuw document aanvragen en betalen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten (Nederlands rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) mee.

Online melden

  • U kunt de vermissing van een paspoort/ID-kaart online melden bij de gemeente Brummen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig
  • De vermissing van een rijbewijs kunt u online melden bij RDW. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

Bij diefstal,  zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig om ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.