Ga naar de inhoud

Voormalige schoollocaties

Na de verhuizing van de Brummense basisscholen Krullevaar aan de Sperwerstraat en de Oecumenische school aan de Troelstralaan kwamen er twee locaties vrij voor een nieuwe invulling. In een goede samenwerking met woningstichting Veluwonen is de afgelopen tijd gewerkt aan plannen voor de bouw van 28 nieuwe woningen. De bouw van deze woningen moet zorgen voor een mooie en gewenste toevoeging aan de bestaande woningbouwvoorraad in Brummen. 

Het gaat om zestien sociale huurwoningen op de locatie Sperwerstraat en vijf sociale huurwoningen, drie vrijstaande en vier twee-onder-een kappers op de locatie Meengatstraat. De vrijstaande en twee-onder-een kappers worden op dit moment als koopwoningen op de markt gezet door Best Living. Het aanbod vindt u hier. Het bestemmingsplan voor de locatie Meengatstraat is vastgesteld. Begin 2021 zal de bouw van de woningen op deze locatie starten. De vaststelling van het bestemmingsplan voor de locatie Sperwerstraat staat in december op de agenda. 

Ambities / doelstellingen

  • Realisatie van woningbouw op basis van de overeenkomst met Veluwonen en Nikkels Bouw: 21 sociale huurwoningen, 4 maal 2-onder-1-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen

De schetsen van de woningbouw: