Ga naar de inhoud

Gemeentelijke begraafplaatsen

In onze gemeente hebben we 3 algemene begraafplaatsen. Deze begraafplaatsen zijn beschikbaar voor begraven, het plaatsen van asbussen in een urnenkelder of urnenmuur en asverstrooiingen.

Adresgegevens

 • Algemene begraafplaats Brummen
  Adres: Prinses Irenelaan 2, 6971 GK in Brummen
  Bijlage: plattegrond (jpg, 619 kB)
 • Algemene begraafplaats Eerbeek
  Adres: Coldenhovenseweg 85a, 6961 EC in Eerbeek
  Bijlage: plattegrond (jpg, 7,6 MB)
 • Algemene begraafplaats Hall
  Adres: Hallseweg 16, 6964 AM in Hall
  Bijlage: plattegrond (jpg, 3,6 MB)

Contactgegevens

Begraafplaatsadministratie, postbus 5, 6970 AA Brummen, telefoon 0575-568 233.

Openstelling van de begraafplaatsen

U kunt de algemene begraafplaatsen iedere dag van de week bezoeken tussen zonsopgang tot zonsondergang. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een meerderjarige op de begraafplaats komen. Op de begraafplaats zijn alleen hulphonden toegestaan.

Onderhoud begraafplaatsen

Op de begraafplaatsen is geen vaste beheerder aanwezig. De beheerder van de begraafplaats kunt u via het gemeentehuis bereiken. Wij verzorgen graven die na 1998 uitgegeven zijn. De steen wordt twee keer per jaar schoon gemaakt, de beplanting wordt verzorgd en onkruid verwijderd.

Het onderhoud van graven van voor 1998 kunt u via ons – tegen betaling – regelen. Herstelwerkzaamheden aan de steen (rechtzetten, opschilderen letters) behoren niet tot het onderhoud.

Bijzondere graven

De begraafplaatsen zijn al oud en er zijn in de loop der tijd bekende inwoners begraven. Ook vindt u bijzondere grafmonumenten op de begraafplaatsen. De monumentencommissie heeft de graven op de begraafplaatsen geïnventariseerd en een lijst opgesteld met behoudwaardige grafmonumenten (pdf, 9,6 MB). Deze grafmonumenten worden niet verwijderd bij mogelijke ruimingen. Op de begraafplaats in Brummen is één grafmonument aangewezen als rijksmonument, het graf van Marius Boogaardt uit 1880.

In Hall en Brummen liggen een 8 oorlogsgraven. Het gaat hierbij om de inzittenden van twee neergestorte vliegtuigen in juni 1944.

Goed om te weten

Gebruik aula's van uitvaartcentra

In Brummen en Eerbeek bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitvaartcentrum.

Katholieke begraafplaats Brummen

Aan de Oude Eerbeekseweg 3a in Brummen is een katholieke begraafplaats. De katholieke kerk beheert deze begraafplaats.