Ga naar de inhoud

Grafrechten voor onbepaalde tijd

Tot 1998 hebben we op de begraafplaatsen grafrechten uitgegeven voor ‘onbepaalde tijd’. Vaak wordt dit aangeduid als eeuwig durende grafrechten. Maar de grafrechten zijn niet voor eeuwig. Ze blijven behouden zo lang het graf onderhouden wordt en de rechthebbende bij ons bekend is.

Zoektocht rechthebbenden

Van veel oudere graven zijn geen rechthebbenden meer. De oorspronkelijke rechthebbenden zijn overleden of verhuisd en niet meer traceerbaar. Daarom zijn we in 2007 gestart met het achterhalen van rechthebbenden van oude graven. In Eerbeek en Hall zijn de onderzoeken in 2018 afgerond. De onderzoeken hebben veel nieuwe rechthebbenden opgeleverd. Bij graven waar geen belangstelling meer voor was, is het grafmonument weggehaald. Hierdoor is er ruimte voor nieuwe graven ontstaan. 

In Brummen is de brede zoektocht naar rechthebbenden van graven gestopt. Van een groot deel van de oude graven zijn hier (nog) geen rechthebbenden bekend. Maar de noodzaak om de belangstelling voor de graven te peilen is minder groot. Op de begraafplaats in Brummen is nog voldoende ruimte voor de uitgifte van een nieuw graf. 
Ligt er familie op het oude deel van de begraafplaats in Brummen en wilt u weten of er bij de gemeente een rechthebbende bekend is? U kunt dan contact opnemen met de begraafplaatsadministratie via gemeente@brummen.nl of via het algemene telefoonnummer 0575-568 233.