Ga naar de inhoud

Vrijwilligerswerk en vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligerscentrale ondersteunt vrijwilligers in onze gemeente. Het is hét centrale punt waar vraag en aanbod van vrijwilligers en vrijwilligerswerk samenkomen. U vindt hier leuke vrijwilligersfuncties en u kunt bijvoorbeeld meedoen aan workshops en cursussen.

Naar de Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligersverzekering

Gaat er tijdens uw vrijwilligerswerk iets mis? Misschien dekt uw eigen verzekering al veel schade. Als dat niet voldoende is, kunt u rekenen op onze vrijwilligersverzekering. Aanmelden hoeft niet, als vrijwilliger bent u automatisch verzekerd. Dat geldt ook voor maatschappelijke stagiaires. 

Ook mantelzorgers zijn deels meeverzekerd. Het gaat dan om de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en de onderdelen van de VNG vrijwilligers Pluspolis zijn niet van toepassing voor mantelzorgers. Dit omdat zij een persoonlijke relatie hebben met degene die ze verzorgen. 

Voor de schadeverzekering geldt een secundaire dekking. Dit betekent dat er eerst gekeken wordt of een andere verzekering de schade dekt. 

Wilt u meer weten of een schade melden? Bezoek dan deze speciale pagina op de website van Centraal Beheer/Achmea. Vindt u hier geen antwoord op uw vraag? Neem dan rechtstreeks contact op met de medewerkers van Centraal beheer/Achmea. Zij zijn u graag van dienst. Het telefoonnummer is 055-579 8164 (dagelijks van 08.00 – 17.30 uur).