Ga naar de inhoud

Huishoudelijke hulp aanvragen

Het kan zijn dat u (tijdelijk) uw huishouden niet kunt doen door ziekte, een ongeval of omdat u slecht ter been bent. Ook kan het zijn dat u moeite heeft met het organiseren van het huishouden en u geen hulp van uw huisgenoten of uw omgeving krijgt. Krijgt u al hulp in huis, maar kunt u nog extra huishoudelijke ondersteuning gebruiken? Zorgt u voor een ander en schiet uw eigen huishouden er wel eens bij in? Of wil u graag ondersteuning in huis bij degene die u helpt? Samen met een medewerker van Team Voor Elkaar kunt u uw mogelijkheden bespreken. Vraag extra huishoudelijke hulp aan! Meer informatie via Team voor Elkaar

 

 

 

Kleinschalige dagopvang

Binnen onze gemeente zijn veel plekken waar u terecht kunt voor een kopje koffie, een praatje of een luisterend oor. Hier kunt u ook even tot rust komen of meehelpen in de tuin of op de boerderij. Deze kleinschalige dagopvang kost niks. Meer info via Team voor Elkaar.

Ontmoeten

In onze gemeente zijn veel ‘ontmoetingsplekken’. Daar is iedereen welkom. U kunt er terecht voor een spelletje of uw hobby. Om een kopje koffie te drinken met anderen of samen te eten. Op andere ontmoetingsplekken kunt u informatie krijgen over bijvoorbeeld dementie of mantelzorg. Veel activiteiten zijn gratis, soms betaalt u een kleine bijdrage. Meer informatie bij Team voor Elkaar.

Wijkverpleegkundige

Zit u ergens mee, maar vindt u het (nog) niet nodig om ermee naar de dokter te gaan? Wilt u gewoon eens met iemand praten? Of heeft u het idee dat uw buurman of iemand anders in uw omgeving  wel erg eenzaam is? Loop dan eens binnen op het spreekuur van de wijkverpleegkundige. Meer informatie bij Team voor Elkaar.

Gecontracteerde zorgaanbieders

We hebben contracten afgesloten met verschillende zorgaanbieders. Kijk hiervoor op de website Zorgregio Midden IJssel Oost Veluwe. Zij leveren professionele zorg en ondersteuning aan klanten. Wilt u meer informatie? Neem contact op met Team voor Elkaar.

Maatschappelijke adviesraad

Meepraten over de voorzieningen van de gemeente Brummen op het gebied van zorg, welzijn, jeugd, werk en inkomen. Dat kan via de Maatschappelijke Advies Raad (MAR). De MAR geeft burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies over het beleid op al deze gebieden.