Ga naar de inhoud

Archief

Erfgoedcentrum Zutphen

Wilt u uw stamboom onderzoeken? Of bent u op zoek naar foto’s, films of geluidsmateriaal? Het Erfgoedcentrum Zutphen is een openbare archiefdienst met enkele wettelijke taken. Voor de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen bewaart het Erfgoedcentrum historische informatie en stelt deze beschikbaar. Daar vindt u ook de collecties van het Stedelijk Museum Zutphen, het Regionaal Archief Zutphen, Archeologie én Monumentenzorg.

Archief website

In 2013 is Brummen gestart met archiveren van de gemeentelijke website. U kunt dus vanaf dat moment alle (historische) informatie terugvinden. Elke 24 uur wordt er een 'kopie' van brummen.nl gemaakt die geheel doorklikbaar is met alle informatie, afbeeldingen en achterliggende documenten.

Hoe werkt het?

Ga naar het webarchief. Links in beeld staat een grijs/roze balk. Via de kalender in deze balk kunt u terug naar de website van een bepaalde dag in het verleden. En via de zoekfunctie in de balk kunt u zoeken op een trefwoord. U krijgt dan een overzicht van alle pagina’s waarop dat trefwoord heeft gestaan. Achter ieder zoekresultaat staat een klein kalendertje. Wanneer u daarop klikt, ziet u op welke dag deze pagina op de website is geplaatst en eventueel is gewijzigd. Door in het roze blok linksonder op "Verberg Opties" te klikken, verbergt u de grijze balk.