Ga naar de inhoud

Sport en gezondheid

U kunt in de gemeente Brummen bij ruim 50 sportverenigingen sporten. Het aanbod is zeer divers voor jong en oud. Een overzicht van alle sporten vindt u op de website van Stichting Sportkompas.

Stichting Sportkompas zet zich in om sport, bewegen en gezondheid onder de inwoners van onze gemeente te stimuleren. Zij exploiteren en beheren de binnensportaccommodaties en zwembad Rhienderoord. Sportkompas geeft voor een deel uitvoering aan het gemeentelijk sportbeleid. Het sportserviceteam houdt zich bezig met sportstimuleringsactiviteiten, coördineert en verbindt initiatieven op het gebied van bewegen en gezondheid en ondersteunt verenigingen bij de uitdagingen die op ze afkomen. Heeft u vragen hierover? Mail dan naar: sportservice@stichtingsportkompas.nl.

Sport- en beweegakkoord

Eind mei 2020 is het Sport- en beweegakkoord Brummen ondertekend door maar liefst 26 vertegenwoordigers van sportverenigingen, onderwijs, gezondheidszorg, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Het sport- en beweegakkoord bestaat uit vijf thema’s: 1. van jongs af aan vaardig in bewegen, 2. duurzame sportomgeving, 3. vitale sport- en beweegaanbieders, 4. positieve sportcultuur en 5. inclusief sporten, sport en bewegen voor iedereen. Het sportbeleid staat in het teken van de gezondheid van de inwoners én participeren in de samenleving. Dit sluit goed aan op de ambities en activiteiten uit het sportakkoord.

Preventieakkoord voor een gezonde leefstijl van onze inwoners

20 organisaties hebben een lokaal preventieakkoord (pdf, 3 MB) ondertekend. Met elkaar zetten zij zich de komende periode extra in om de gezondheid van onze inwoners te bevorderen. Dat gebeurt aan de hand van drie thema’s: gezond opgroeien, de gezonde werkvloer en gezond ouder worden. 

Al eerder werd een Nationaal Preventieakkoord opgesteld. Het akkoord bestaat uit een uitgebreid pakket aan afspraken en maatregelen over het terugdringen van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Samen zijn zij de grootste veroorzakers van ziekten in Nederland. Ook in onze gemeente zien we mogelijkheden om ervoor te zorgen dat onze inwoners zowel lichamelijk als ook mentaal gezond blijven. In het lokale preventieakkoord staan concrete acties die we de komende tijd met verschillende organisaties gaan uitvoeren.

Lees meer over het aanmelden van een initiatief en het aanvragen van uitvoeringsbudget.

Buitensportaccommodaties

In Eerbeek, Brummen, Hall en Oeken vindt u gemeentelijke buitensportterreinen voor onder andere voetbal, korfbal en atb/mountainbike. Daarnaast zijn er 4 tennisparken in Eerbeek, Brummen en Leuvenheim. In Brummen bevinden zich officiële jeu de boules-banen en voor zwemmen in de open lucht kunt u naar recreatiebad 'Coldenhove' in Eerbeek. Verder zijn er nog maneges in Brummen, Eerbeek en Empe. In de zomerperiode kan er gebruik gemaakt worden van een beachcourt op het terrein bij Rhienderoord. In Eerbeek is een Cruyff Court (zie verderop).

Binnensportaccomodaties

Voor binnensporten kunt u terecht bij:

 • Sporthal De Bhoele in Eerbeek
 • De gymzaal aan de Kloosterstraat in Eerbeek
 • Sportzaal Rhienderoord in Brummen

Ons overdekte zwembad Rhienderoord bevindt zich in Brummen. Daarnaast staat in Eerbeek de tafeltennishal van de Eerbeekse Tafeltennisvereniging.

Huur binnensportaccommodaties

Voor het huren van de genoemde binnensportaccommodaties neemt u contact op met Stichting Sportkompas via telefoonnummer 0575-561 544 of stuur een e-mail naar: verhuur@stichtingsportkompas.nl.

Cruyff Court

Een Cruyff Court is een kwalitatief hoogwaardige sport- en speelvoorziening voor jong en oud. Een plek waar ook mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten. U vindt het Cruyff Court voor sporthal De Bhoele aan de Händelstraat 44 in Eerbeek.

Openingstijden

Het Cruyff Court is iedere dag open tot 22.00 uur.

  Heeft u vragen?

  • over het organiseren van activiteiten:
  Cruyff Sportcoach/combinatiefunctionaris Sport Giel van Elferen, e-mail: giel@stichtingsportkompas.nl of Kevin van der Meer, email kevin@stichtingsportkompas.nl

  • over situaties met jeugd:
  Jongerenwerker Sjoerd Botschuyver
  Telefoon 06-11 496 120
  E-mail: s.botschuyver@welzijnbrummen.nl

  • over onderhoud:
  Meldingen over onderhoud kunt u sturen naar Fixi of via de Fixi app

  Wat de doen bij eventuele overlast

  • Acute risicosituaties: bel de politie via 112
  • Geluidsoverlast na 22.00 uur: bel de politie via (0900) 88 44
  • Overige klachten: meld het bij het risicoanalyseteam, telefoon 0575-568 233