Ga naar de inhoud

Kampeermiddel of ander voertuig op de weg?

Heeft u een caravan, camper, kampeerwagen, aanhangwagen, magazijnwagen of een keetwagen? Houd er dan rekening mee dat deze maximaal 3 dagen op de openbare weg mag staan. We gaan hier de komende tijd wat strenger op toezien en boetes uitschrijven.

Natuurlijk mag een van deze voertuigen best op een openbare parkeerplek in de buurt van uw woning staan. Maar niet langer dan 3 dagen. Dat mag niet volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In artikel 5:6 van de APV staan regels over het plaatsen van kampeermiddelen en andere voertuigen. Daarmee bedoelen we alle (aanhang)wagens en andere voertuigen die niet ‘dagelijks’ worden gebruikt als vervoermiddel.  

Er zijn niet zo veel parkeerplaatsen in onze gemeente. Daarnaast vinden veel mensen het niet fijn om lang tegen een aanhanger aan te kijken. We ontvangen hier regelmatig klachten over. Daarom gaan we er de komende tijd strenger op toezien en boetes uitschrijven.  

Het verzetten van het voertuig is niet voldoende. Het plaatsen of hebben op de weg geldt namelijk voor alle wegen in de gemeente Brummen. Daarom moet u uw caravan, vouwwagen of andere vorm van aanhanger uiterlijk na 3 dagen van de weg halen. Bijvoorbeeld naar eigen terrein, een stalling of een plek buiten onze gemeentegrens.