Ga naar de inhoud

Geen werk, wat nu?

Bent u net klaar met uw opleiding en kunt u niet meteen werk vinden? Of bent u uw baan kwijt? Natuurlijk staat u dan ingeschreven bij het UWV, zoekt u in de krant naar vacatures en staat u ingeschreven bij uitzendbureaus voor tijdelijk werk. Heeft u extra ondersteuning en advies nodig om de stap te zetten naar betaald werk? Dan kunt u terecht bij Team Voor Elkaar.

Uitkering Participatiewet aanvragen

Lukt het niet om een betaalde baan te vinden? En heeft u dus geen inkomen en ook geen spaargeld of ander vermogen? Dan is er als laatste vangnet de uitkering Participatiewet. Deze uitkering krijgt u als u niet zelf kunt voorzien in uw levensonderhoud. Dus als u geen huur, eten, drinken, kleding, zorgverzekering, gas, water en licht kunt betalen.

  1. Bekijk eerst of u voldoet aan de voorwaarden
  2. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u een uitkering Participatiewet aanvragen bij Team voor Elkaar
  3. Via Team Voor Elkaar krijgt u een klantmanager Werk & Participatie. De klantmanager schat in of u recht heeft op een uitkering en ondersteunt u richting werk. 
  4. Heeft u waarschijnlijk recht op een uitkering? Dan maakt de klantmanager voor u een afspraak in Apeldoorn met een inkomensconsulent. Hij of zij beoordeelt uw uitkeringsaanvraag en vertelt u alles over uw rechten en plichten.

Ik heb al een uitkering Participatiewet

Lees alles over uw rechten en plichten als u een uitkering Participatiewet ontvangt.

Verandert uw situatie? Geef het door!

Gaat u bijvoorbeeld  op vakantie of trouwen? Heeft u (deels) werk gevonden of verandert de samenstelling van uw gezin? Geef het door aan uw klantmanager. Doe dit vóórdat uw situatie verandert. Zo voorkomt u dat u een boete krijgt.