Ga naar de inhoud

Vertrouwenspersoon

De gemeente vindt zorg voor de jeugd erg belangrijk. Het zou kunnen dat u ergens in uw leven in aanraking komt met jeugdhulp. Dat kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat u tijdens deze hulp tegen problemen aanloopt, soms is het dan fijn dat u uw hart kunt luchten bij een onafhankelijk persoon.  

Alle kinderen, jongeren, ouders en pleegouders die te maken krijgt met jeugdhulp hebben recht op een vertrouwenspersoon. Heeft u problemen met een hulpverlener, bent u niet tevreden, is er iets met een groepsgenoot, heeft u vragen over de regels op de woongroep of klachten over de hulp die u krijgt? Dan is een stap richting een vertrouwenspersoon de juiste. U kan met hem of haar alles in vertrouwen bespreken, dus zonder dat iemand anders hier iets over te horen krijgt. Kijk op ww.adviespuntzorgbelang.nl waarvoor u verder terecht kunt bij de vertrouwenspersonen. In Gelderland staat er een team van 16 mensen van Advies Zorgbelang voor u klaar. Zorgbelang is een organisatie die onafhankelijk van de gemeente tewerk gaat. 

Mark de Grauw

Mark de Grauw is één van de vertrouwenspersonen bij Adviespunt Zorgbelang. Het is belangrijk dat u niet te lang met problemen of vragen blijft rondlopen. “Heeft u het idee dat iets niet klopt, of heeft u ondersteuning nodig bij een probleem waar u tegenaan loopt? Laat het horen!” Ook als u twijfelt of u met uw probleem wel bij een vertrouwenspersoon terecht kunt, kunt u contact opnemen. Samen met de vertrouwenspersoon kijkt u wat het probleem is, wat de opties zijn en wat de beste oplossing zou kunnen zijn. Ook goed om te weten: hulp van de vertrouwenspersoon is geheel gratis.

Zo bereikt u de vertrouwenspersoon

Als u op een groep of in een gezinshuis woont: spreek de vertrouwenspersoon die daar langskomt aan. De vertrouwenspersoon komt langs op plekken waar kinderen en jongeren verblijven die te maken hebben met jeugdzorg.

  • Bel gratis naar 088 – 555 1000
  • Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur. Via Jeugdstem kunt u zich aanmelden voor ondersteuning vanuit Adviespunt Zorgbelang.