Ga naar de inhoud

Vervoer

Of het nu gaat om boodschappen doen, een vriend bezoeken of naar de kapper gaan: iedereen moet en wil er weleens op uit. Kunt u zelf niet rijden, fietsen of met het openbaar vervoer? Dan zijn er in de gemeente Brummen verschillende mogelijkheden voor vervoer van deur-tot-deur.

PlusOV

PlusOV maakt reizen mogelijk voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Je kunt hiermee van deur tot deur reizen tot 40 kilometer vanaf je eigen woning. Hierbij geldt tot 20 kilometer een gereduceerd tarief. Vanaf 20 kilometer betaal je een hoger tarief. Voor PlusOV heb je een Wmo-indicatie nodig. Die kun je aanvragen via Team Voor Elkaar. PlusOV biedt ook aanvullend openbaar vervoer in gebieden waar het gewone openbaar vervoer niet rijdt. Hiervoor heb je geen indicatie nodig. Een rit reserveren en betalen doe je rechtstreeks bij PlusOV. 

Handsaam

Handsaam biedt betaalbaar vervoer voor inwoners van de gemeente Brummen die geen auto hebben en ook niet met de bus of trein kunnen reizen. De vrijwilligers van Handsaam halen je thuis met hun eigen auto op en brengen je naar je bestemming. Een rollator of rolstoel kan gewoon mee. Je betaalt een vergoeding per gereden kilometer en aanvullende kosten zoals parkeergeld. Afrekenen doe je gewoon contant met de chauffeur. Een rit reserveren kan via (0575) 56 56 66 (op werkdagen tussen 9 en 11 uur). Kijk voor meer informatie op de website van Handsaam.

Scootmobiel

Kun je niet ver lopen of fietsen door een handicap of beperking? Dan is een scootmobiel misschien een oplossing. Neem contact op met Team Voor Elkaar om de mogelijkheden voor jou te bespreken.

Leerlingenvervoer

Wanneer heeft uw kind recht op leerlingenvervoer? Heeft u vragen over leerlingenvervoer die niet beantwoord worden na het lezen van deze informatie? Bel dan eerst naar het Team voor Elkaar via ons telefoonnummer 0575-568 568, dagelijks tussen 09.00 en 12.00 uur. U kunt vragen naar Jalu Wardhono. 

Lees meer over: