Ga naar de inhoud

Bijzondere bijstand

Soms moet u in bijzondere situaties extra kosten maken. Bijvoorbeeld kosten voor een advocaat. Of kosten door een ziekte. Heeft u een laag inkomen? En kunt u de onverwachte kosten niet zelf betalen met uw inkomen of vermogen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen. Bijzondere bijstand is niet bedoeld voor gewone dingen in het dagelijks leven. Zoals eten, de huur, kleding, een paspoort, een boete of alimentatie. En ook niet voor zaken die andere instanties betalen, zoals de verzekering of de Belastingdienst.

Voorwaarden bijzondere bijstand

  • U woont in Brummen.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U bent Nederlander of u heeft een geldige verblijfsvergunning.
  • De kosten waarvoor u bijzondere bijstand aanvraagt, zijn bijzonder, onvoorzien en noodzakelijk. En ze vallen niet onder een andere wet of voorziening, zoals de Zorgverzekeringswet.
  • De kosten zijn zo hoog dat u ze niet kunt betalen. 

Of u bijzondere bijstand krijgt, hangt af van uw inkomen en bezittingen zoals een huis, auto en spaargeld.

Wilt u bijzondere bijstand aanvragen? 

Als u bijzondere bijstand wilt aanvragen kunt u contact opnemen met het gemeentehuis Apeldoorn onder telefoonnummer 14055 of u kunt een afspraak inplannen via de gemeentesite www.apeldoorn.nl en dan de keuze “afspraak” maken en dan de keuze “geld”.

Het kan zijn dat u zelf een deel moet bijdragen aan de kosten. Hoeveel u zelf moet betalen, hangt af van uw inkomen en spaargeld.