Ga naar de inhoud

Warmtetransitie

Samen werken aan de warmtetransitie in gemeente Brummen

Nederland staat voor één van de grootste transities ooit: we gaan vóór 2050 van het aardgas af. Waarom doen we dat? Omdat stoppen met aardgas de CO2-uitstoot vermindert. Daarmee beschermen we het milieu en kunnen we de nare gevolgen van klimaatverandering (droogte, hitte, het verdwijnen van dieren en planten, en het stijgen van de zeespiegel) tegengaan. Ook ‘beschermen’ we onze energierekening, want de kosten van aardgas zullen in de toekomst alleen maar stijgen door oorlog, tekorten (fossiele brandstoffen raken ‘op’) en duur inkopen bij andere landen.

‘Van het gas af’ betekent dat we onze huizen op een andere manier gaan verwarmen. En dat we niet meer op aardgas kunnen koken. Andere manieren van verwarmen zijn bijvoorbeeld met elektriciteit of restwarmte. Maar wat is voor onze gemeente de beste oplossing om van het aardgas af te gaan? Daar hebben we uw hulp hard bij nodig! 

Wat weet u al over de warmtetransitie? 

Van 15 mei tot en met 5 juni 2024 krijgen alle inwoners vanaf 16 jaar van de gemeente Brummen de kans om dat te vertellen. U dus ook. Er is een vragenlijst beschikbaar via het inwonerspanel Brummen Spreekt. Of u nu lid bent van het panel of niet, uw mening is belangrijk. Via deze link is de vragenlijst beschikbaar. 

Wat is voor u belangrijk of juist niet? 

Welke wensen heeft u voor uw woning en wijk? En op welke vragen zoekt u antwoorden? Uw mening is heel belangrijk voor ons, want daarmee kunnen we samen betere beslissingen nemen over hoe onze toekomst eruit zal zien. Wij vragen u daarom om 15 minuten van uw tijd te besteden aan het invullen van deze enquête. Invullen kan tot en met woensdag 5 juni. Doet u mee? De resultaten worden bekendgemaakt via www.brummenspreekt.nl.

Lid worden van het panel?

Het inwonerspanel Brummen Spreekt bestaat sinds eind 2014 en telt meer dan 1200 panelleden. Iedere inwoner van de gemeente Brummen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden. Ongeveer driemaal per jaar kunnen panelleden hun mening geven over een actueel onderwerp, u dus ook. Inschrijven voor het inwonerspanel kan via www.brummenspreekt.nl