Ga naar de inhoud

Ingrid Timmer: Omzien naar elkaar. Hou dat vol! 

dinsdag 21 april 2020

Opeens ziet de wereld er heel anders uit. De coronacrisis raakt ons allemaal. Zo ook ons gezin. Vooral mijn man en ik hebben het goed te pakken gehad. Maar we konden gelukkig in onze thuissituatie van dit vreselijke virus herstellen. Helaas geldt dit niet voor alle inwoners in onze gemeente. Sommigen  hebben meer last van de ziekteverschijnselen en zijn zelfs in het ziekenhuis of op de Intensive Care beland. En voor zover we weten zijn er ook al inwoners vanwege het virus overleden. Mijn innige deelnemen gaat dan ook uit naar hen en hun familie en vrienden. Het is een eenzame wijze van sterven en afscheid nemen. Ik wens hen heel veel sterkte.

Het verenigingsleven, de bedrijvigheid en vele culturele initiatieven zijn letterlijk stilgelegd.  Juist in een onzekere tijd wil je elkaar ontmoeten. Wil je kracht en troost halen bij een ander. Of wil je je juist even helemaal uitleven om je gedachten te verzetten. Dit alles is wel heel erg lastig geworden nu het niet mogelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten. Maar wat zijn we met elkaar creatief. Wat ontstaan er mooie initiatieven. Ik vind dat de Brummense gemeenschap trots op zichzelf kan en mag zijn. We doen het echt samen! De maaltijdbezorging, het zingen voor de ouderen, de lokale ondernemers die elkaar vinden, scholen en kinderopvangorganisaties die ervoor zorgen dat er noodopvang is voor de kinderen van ouders met een vitaal beroep of het kwetsbare kind . Een daarvan is de koningsspelen die Stichting Sportkompas nu vrijdag online gaat organiseren. Ik hoop dat veel kinderen vanuit huis meedoen. 

Juist voor kinderen is het een flinke uitdaging om de dagen door te komen. Als moeder van 5 kinderen (waarvan er 3 nog thuis wonen) ervaar ik thuis de dilemma’s die zich op dit moment soms voordoen. En weet ik dat deze situatie een fors beroep doet op ons geduld en incasseringsvermogen. Nu prijs ik me rijk dat mijn kinderen het thuisonderwijs goed oppikken. Maar juist de vaste ontspanningsactiviteiten, zoals het bezoeken van vrienden, de manege of een plek om te chillen, worden erg door hen gemist. Maar ik ben heel benieuwd hoe de jongeren in onze gemeente deze periode  goed door proberen te komen. Wat ondanks enkele uitzonderingen zijn we tot dusver heel tevreden over hoe de jeugd omgaat met de situatie en de richtlijnen naleeft. Ik ben daarom ok heel benieuwd welke tips jongeren hebben voor hun leeftijdgenootjes. Dus laten we met elkaar goede voorbeelden delen. Ik roep daarom jongeren op hun inspirerende activiteit of bezigheid in coronatijd met ons te delen. Doe dit via een reactie onder dit blog, via een post op ons instagramaccount @Jongbrummen of mail naar i.timmer@brummen.nl. Onder de reacties verloot ik dan de enige echte ‘gemeente Brummen’-bal! 

Voor mij persoonlijk is het  een zoektocht om de verbinding te houden met u als inwoner, met verenigingen en organisaties. Gelukkig kunnen we veel digitaal overleggen en bellen we meer dan ooit te voren. Maar het echte ontmoeten, het echt leren kennen van al het moois wat de gemeente Brummen biedt en heeft, dat is nu buitengewoon lastig. Maar met de nodige creativiteit komen we met elkaar deze tijd door. En daarbij houden we ons aan de richtlijnen.  We doen het samen.  We houden vol. Want door saamhorigheid en samenwerking krijg je uiteindelijk het beste resultaat.

Ik wens iedereen veel gezondheid toe. Blijf omzien naar elkaar! Hou ook dat vol!

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=1164&cHash=72b2381e529d8ab17690aa7605bb5665