Ga naar de inhoud

Aanleg versie 2.0 van verlicht zebrapad Eerbeek

vrijdag 17 november 2023

Eind 2016 kreeg Eerbeek de eer om als eerste plaats in de wereld een verlicht zebrapad te hebben. Het eerste prototype van dit innovatieve zebrapad werd de gemeente kosteloos aangeboden door het Eerbeekse bedrijf Lighted Zebra Crossing. Op maandag 27 november wordt het zebrapad vernieuwd. Vanaf dan ligt er een nieuw doorontwikkeld type op het wegdek van de Stuijvenburchstraat.

In de afgelopen 7 jaar heeft het zebrapad zijn functie vervuld. Bijzonder is dat als het donker is de witte strepen door LED-lampen verlicht worden. Dit vergroot de verkeersveiligheid, zeker ook voor voetgangers. Niet alleen was de plaatsing door Lighted Zebra Crossing handig omdat de werking van de innovatieve voetgangersoversteekplaats in de praktijk getest en doorontwikkeld kon worden. Ook werd het gebruikt voor demonstratiedoeleinden voor belangstellenden. 

Nieuwe versie

In de afgelopen periode heeft het innovatieve Eerbeekse bedrijf hard gewerkt aan een nieuwe versie van het verlichte zebrapad. Bij de nieuwe versie zijn de lichtbakken in een betonnen plaat verwerkt. Zo wordt voorkomen dat tussenliggende verharding ongelijkmatig komt te liggen. Als dank voor de samenwerking met de gemeente en de Eerbeekse gemeenschap schenkt het bedrijf ook nu weer deze verbeterde versie van het verlichte zebrapad. 

Omleidingsroute

De aanleg vindt plaats op maandag 27 november. Dit betekent dat de Stuijvenburchstraat voor het doorgaande verkeer niet gebruikt kan worden. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via Molenstraat, Derickxkamp, Boerenstraat, Groeneweg en Bernstein. Op deze route wordt een parkeerverbod ingesteld zodat de bus ook doorgang kan vinden. Verwachting is dat de werkzaamheden één dag duren. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/aanleg-versie-20-van-verlicht-zebrapad-eerbeek