Ga naar de inhoud

Animo voor vernieuwde schetsen 'Spoorzone' Eerbeek

dinsdag 31 oktober 2023

Ongeveer vijftig belangstellenden wisten gisteravond de weg te vinden naar het Tjark Rikscentum in Eerbeek. Tussen 19.30 en 21.00 uur kon men daar de vernieuwde ontwerpen voor de Spoorzone bekijken. Er was tijdens deze inloopbijeenkomst ruim gelegenheid vragen te stellen aan de aanwezige medewerkers van de gemeente Brummen. Ook werden er weer opmerkingen, toevoegingen en zorgen van de bezoekers genoteerd, die waar mogelijk meegenomen worden in het vervolgtraject. 

Wethouder Steven van de Graaf, binnen het Brummense college verantwoordelijk voor het 'dossier Eerbeek', kijkt weer met een goed gevoel terug op deze participatieavond. "Ik heb met diverse inwoners en ondernemers gesproken. Er waren zeker ook wat kritische geluiden en wensen, maar bovenal ook veel enthousiasme over de plannen zoals zich die nu voor dit gebied ontwikkelen. Velen zien ons graag morgen al starten met de werkzaamheden. Hen moet ik wel teleur stellen. We hebben nog wel een aantal stappen te gaan. Maar de vaart zit er wel in en dat wil ik zeker zo houden," aldus Van de Graaf.

In totaal acht posters werden er gisteravond getoond. Het gaat bij dit project 'Spoorzone' om het gebied van het Elis Ligtleeplein, via het Beekpad tot en met het Kerstenterrein. In de komende periode worden de opmerkingen die gisteravond genoteerd zijn weer in het ontwerpteam besproken en zo goed mogelijk verwerkt in het ontwerp. In de volgende stappen van het proces wordt het ontwerp dan voor goedkeuring aangeboden aan het college en de raad.

Vragen?

Heeft u vragen over de plannen voor het centrum van Eerbeek? Kom dan gerust op vrijdagochtend tussen 9 en 13 uur langs bij het Servicepunt in Eerbeek. Gemeentelijke medewerkers zijn dan aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden of een toelichting te geven over de plannen of het komende besluitvormingsprocesā€. Meer informatie over de ontwikkelingen in Eerbeek vindt u ook op deze speciale pagina (kijk onder 'initiatieven').

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/animo-voor-vernieuwde-schetsen-spoorzone-eerbeek