Ga naar de inhoud

Brand? U heeft 3 minuten om te vluchten!

vrijdag 6 oktober 2023

Het is weer bijna zover. Op maandag 9 oktober gaat de jaarlijkse Week van de Veiligheid van start. Ook gemeente Brummen doet mee. Een week waarin we veiligheidsthema’s extra onder de aandacht brengen zoals brand, veilig wonen en zorg voor leegstaande panden. 

Brandpand

Bent u voorbereid op brand in uw woning? Heeft u nagedacht over brandveiligheid? Heeft u een vluchtplan geoefend? Kom op dinsdag 10 oktober tussen 12.00-17.00 uur naar de markt in Eerbeek, scan de QR-code op het Brandpand en speel mee. In deze rode container is een brand geweest. Met behulp van uw smartphone kunt u achterhalen wat er precies gebeurd is. Tijdens een brand heeft u 3 minuten om te vluchten… redt u dat? Én u merkt hoe kort 3 minuten eigenlijk is. U krijgt van de Brandweer meer informatie over brandveiligheid in huis en het belang van een vluchtplan. Ook maakt u kans op een rookmelder. 

Donkere Dagen offensief

In de week van de Veiligheid is er ook een Donkere dagen offensief in samenwerking met de politie: de afgelopen jaren richtten we onze aandacht op de kernen Brummen en Eerbeek. Dit jaar gaan we in de middag en avond het buitengebied in om te kijken of inwoners hun ramen en deuren gesloten hebben als iemand niet thuis is en of er lampen branden in huis of op het erf. Ook vragen we of inwoners al aange-sloten zijn bij buurt WhatsApp groepen, geven we informatie over veilig leegstaande schuren verhuren en mogelijk houdt de politie snelheidscontroles.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/brand-u-heeft-3-minuten-om-te-vluchten