Ga naar de inhoud

Brummen hijst Klimaatvlag vanwege NKW

maandag 30 oktober 2023

Vandaag is de Nationale Klimaatweek gestart. In gemeente Brummen hebben burgemeester Alex van Hedel, wethouder Pouwel Inberg van Klimaat & Duurzaamheid en klimaatburgemeester Otto Koedijk vanochtend de klimaatvlag gehesen. De klimaatvlag wappert voor het gemeentehuis.  

Een symbolische aftrap die gemeente Brummen als klimaatsupporter omarmt. Klimaat en duurzaamheid zijn belangrijke thema's binnen onze gemeente en tijdens deze week worden inwoners extra geïnformeerd. We helpen graag bij het verduurzamen van huizen, de tuin klimaatbestendig maken of de energierekening omlaag te krijgen. En zelf zijn we natuurlijk ook bezig door bijvoorbeeld de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen.

Kom in actie

Wethouder Pouwel Inberg is ingegaan op de urgentie om in actie te komen. Er zijn genoeg maatregelen die een inwoner of ondernemer kan nemen, waarbij de gemeente ook kan helpen. Maar ook is er gesproken over zaken die gemeente Brummen voor het klimaat doet. Klimaatburgemeester Otto Koedijk kon de woorden van wethouder Inberg alleen maar beamen. Daarnaast gaf hij iedereen mee, dat ondanks de noodzaak om iets te doen, er ook nog genoeg te lachen valt. Een mooi moment om vervolgens de vlag te hijsen.

Energielezing

De Nationale Klimaatweek draait om het inspireren van inwoners en bewustwording creëren. Daarom wordt er maandagavond een gratis energielezing gegeven bij de bibliotheek aan de Graaf van Limburg Stirumplein 10 in Brummen. De avond begint met een inloop van 19.30 tot 20.00 uur, gevolgd door de lezing van 20.00 tot 21.00 uur. Na de lezing is er tot 21.30 uur gelegenheid om informeel na te praten tijdens een afsluitende borrel. De toegang is gratis, maar aanmelden is wel verplicht, dit kan via www.bijdebieb.nl en vol is vol. Tijdens zowel de inloop als de afsluitende borrel zullen energiecoaches en bespaarhulpen aanwezig zijn. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en om afspraken te maken voor verdere begeleiding.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/brummen-hijst-klimaatvlag-vanwege-nkw