Ga naar de inhoud

(Extra) energietoeslag voor lage inkomens

maandag 20 november 2023

Huishoudens met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum kunnen binnenkort (december) een eenmalige energietoeslag aanvragen. Het gaat om een bedrag van € 800. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten betaald worden.  

U hoeft niets te doen.

U hoeft de eenmalige energietoeslag niet aan te vragen als u dit jaar al energietoeslag heeft gehad. U staat dan al in ons systeem. Wij gaan uw inkomen toetsen en zien of u in aanmerking komt. Wij maken het bedrag van € 800,00 automatisch aan u over. We verwachten dat het bedrag begin december op uw rekening staat. U krijgt hierover een brief als u in aanmerking komt voor de energietoeslag.
De toeslag geldt voor inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum.

Hoeveel is 130% van het sociaal minimum?  

Uw situatie

Inkomensgrens 130%

Alleenstaande (ouder)

€ 1.502,53

Gehuwd/samenwonend

€ 2.146,45

Alleenstaande (ouder) pensioengerechtigd

€ 1.676,71

Gehuwd / samenwonend pensioengerechtigd

€ 2.276,85

             

Wacht tot december met aanvragen 

Heeft u in 2022 geen energietoeslag van het jaar 2022 ontvangen, maar denkt u wel te voldoen aan die inkomensgrens in 2023? Dan vragen we u nog even geduld te hebben tot december. U kunt deze toeslag nu nog niet aanvragen. In december komt er vanuit ons een bericht dat u uw aanvraag kunt gaan doen. Houd de krant en sociale media daarom in de gaten. Deze aanvraag zal via gemeente Apeldoorn lopen, maar hier ontvangt u binnenkort meer informatie over. 

Niet wachten tot december?

Kun u absoluut niet wachten tot december? Neem dan contact op met gemeente Apeldoorn om uw situatie te bespreken. 

Hulp bij geldzorgen?

Heeft u schulden? Lukt het niet (meer) die terug te betalen? Kom dan snel in actie. Ook wanneer u uw rekeningen niet meer kunt betalen. Zo voorkomt u dat problemen groter worden. Vraag om hulp bij Swb als u er zelf niet uitkomt. Iedere gemeente heeft een organisatie die u daarbij kan helpen. Neem contact via 0575-561988 of info@welzijnbrummen.nl.

Hulp nodig bij energie besparen?

Woont u in de gemeente Brummen en bent u bezorgd over uw energierekening? Bij een inkomen tot 130% van het sociaal minimum kan de bespaarhulp helpen! De bespaarhulp komt gratis bij u langs en helpt met tips, adviezen en zo nodig met besparende maatregelen. Neem contact op via www.bespaarhulpbrummen.nl of bel (0575) 568 230. De bespaarhulp komt bij u thuis. Hij of zij helpt u met tips en kijkt waarvoor u in aanmerking komt. De afgesproken maatregelen zijn gratis tot een bepaald budget. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/extra-energietoeslag-voor-lage-inkomens