Ga naar de inhoud

Gemeente Brummen breidt ondergrondse containers uit

maandag 30 oktober 2023

De gemeente Brummen maakt het voor haar inwoners nog makkelijker om restafval aan te bieden. Op verschillende locaties in Brummen en Eerbeek kunnen inwoners met de milieupas het restafval aanbieden bij de ondergrondse container. Dat hoeft niet perse in de eigen buurt te gebeuren. Dat kan in Brummen en Eerbeek gebeuren, maar ook in de vier kleine kernen Hall, Leuvenheim, Oeken en Empe. 

In de week van maandag 6 november tot en met vrijdag 10 november start Circulus met het plaatsen van vier ondergrondse containers in Brummen en Eerbeek.

Restafval wegbrengen

Wethouder Steven van de Graaf vindt het belangrijk dat restafval wegbrengen toegankelijker wordt. “Als gemeente Brummen zijn wij blij dat wij onze inwoners kunnen ontzorgen door het hen makkelijker te maken om het restafval aan te bieden op verschillende plekken in onze gemeente. Het is belangrijk dat de inwoner de verschillende soorten afval, of liever gezegd grondstoffen, goed kwijt kan. Of dit nu GFT, PMD of restafval is. Als gemeente streven wij er naar om de basis voor onze inwoner op orde te hebben.”

Twee openingen

Zowel in Brummen als Eerbeek worden de aanbiedmogelijkheden verder uitgebreid voor de inwoners. In de nieuwe ondergrondse restafvalcontainer zijn twee openingen. Eén voor een zak van 30 liter en een voor een zak van 60 liter. Inwoners kunnen kiezen hoeveel restafval er tegelijk wordt weggebracht. Als voordeel heeft het gebruik maken van de ondergrondse container dat het aanbieden van het restafval per liter goedkoper is dan het aanbieden van restafval met de grijze container. 

Waar worden de ondergrondse containers geplaatst?

  • Doornbosch Hofstede hoek Molenaarserf Eerbeek
  • Kloosterstraat hoek J.D. van der Waalstraat Eerbeek
  • Troelstralaan hoek J.H.A. Schaperstraat Brummen
  • Kruisenkstraat hoek De Hilde Brummen

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gemeente-brummen-breidt-ondergrondse-containers-uit