Ga naar de inhoud

Gemeenteraad bespreekt isolatieaanpak

woensdag 22 november 2023

We gaan eigenaren van koopwoningen helpen bij het isoleren van de woning. Op donderdag 7 december bespreekt de gemeenteraad het voorstel van het college in de fora. De vergadering is openbaar.

Het isoleren van de woning is belangrijk. Belangrijk voor het verlagen van de energierekening, het besparen van gas en het prettiger wonen. Toch lukt het niet iedereen om een begin te maken aan isolatie. Isoleren is namelijk ingewikkeld, het is een grote investering en het zorgt voor een hoop gedoe.

Geld van Rijksoverheid

Zodat meer bewoners hun woning isoleren krijgt de gemeente geld van het Rijk. Wij kunnen hiermee tot 2029 bewoners helpen. Dit geld is bedoeld voor woningen met een WOZ-waarde tot 429.300 euro en een energielabel D of lager. De komende jaren krijgt de gemeente geld om 352 woningen te isoleren.

Gemeenteraad denkt mee

Op donderdag 7 december wordt in de forumvergaderingen een kadernotitie besproken. Daarin staat hoe de gemeente bewoners wil helpen. Het voorstel is om bewoners met een laag inkomen meer te helpen. Via de website van de gemeente is het hele voorstel te lezen. U kunt zich aanmelden als inspreker bij het forum.

Hulp bij isolatie

De isolatieaanpak is alleen voor koopwoningen en zal pas volgend jaar kunnen beginnen. Heeft u op dit moment een te hoge energierekening? Dan kunt u hulp krijgen van de bespaarhulp van de gemeente. De bespaarhulp helpt ook huurders. U kunt zich aanmelden via www.bespaarhulpbrummen.nl of door te bellen naar 0575-568230
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gemeenteraad-bespreekt-isolatieaanpak