Ga naar de inhoud

Gratis bespaarhulp voor uw huis

vrijdag 27 oktober 2023

Speciaal voor mensen met een kleine beurs die bezorgd zijn over hun energierekening is er de bespaarhulp voor iedereen in de gemeente Brummen. De bespaarhulp kan zorgen voor bijvoorbeeld een nieuwe energiezuinige koelkast of gordijnen. Bij een eigen huis krijgt u hulp bij het isoleren, zoals het vervangen van glas– of vloerisolatie.

Leoni kreeg een nieuwe, energiezuinige koelkast

Dit jaar kwam Leoni in contact met de bespaarhulp van de gemeente Brummen. “Ik leef zuinig en dacht dat ik niet extra kon besparen. Samen maakten we een rondje door het huis en we raakten in gesprek over de oude koelkast. Die was lek en roestig, waardoor het laminaat eronder verrotte. Bovendien verbruikte de koelkast veel energie. De bespaarhulp was vriendelijk, geduldig en nam alle tijd voor mij. Ik moest mezelf echt in mijn arm knijpen toen ik hoorde dat ik van de gemeente een nieuwe, energiezuinige koelkast kreeg. Ook hebben we radiatorfolie aangebracht. Ik ben heel goed geholpen en dankbaar voor dit mooie initiatief!”

Ook energie besparen? Zo werkt het:

  • In de week van maandag 30 oktober tot en met donderdag 2 november gaan we langs de deuren om afspraken te maken voor de bespaarhulpen. Dit keer in Eerbeek bij de Noorderenk, componistenbuurt.
  • Iedereen in de gemeente Brummen kan zelf een afspraak maken met de bespaarhulp. Dat kan via www.bespaarhulpbrummen.nl. Of bel (0575) 568 230.
  • De bespaarhulp komt bij u thuis. Hij of zij helpt u met tips en kijkt waarvoor u in aanmerking komt.
  • De afgesproken maatregelen zijn gratis tot een bepaald budget. Hiervoor heeft de gemeente geld gekregen van de rijksoverheid.

Dit initiatief is een samenwerking van de gemeente Brummen, energiecoöperatie BrummenEnergie en woningcorporatie Veluwonen.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gratis-bespaarhulp-voor-uw-huis