Ga naar de inhoud

Groen Eerbeek inwonersavond

maandag 16 oktober 2023

De gemeente Brummen gaat de komende jaren het gemeentelijk groen verbeteren. De afgelopen jaren waren erg warm en droog, wat slecht was voor bomen, struiken en de dieren die van de planten afhankelijk zijn. Veel bomen en struiken zijn dood of in slechte conditie. Om deze achteruitgang tegen te gaan, passen we de beplanting aan en stemmen we deze beter af op het klimaat. Hierdoor zal het groen er mooier uitzien en biedt het meer waarde voor insecten, vogels en dieren.

Dit najaar en deels in de winter gaan we veel groen in de Eerbeekse Enk en Noorderenk vernieuwen. We zorgen ervoor dat regenwater beter bij de planten kan komen en dat de bodem als een spons het regenwater langer vasthoudt voor de planten. Bij het kiezen van de planten letten we op het klimaat en de waarde voor insecten, vogels en dieren (biodiversiteit). We zaaien delen van de grotere grasvelden in met een bloemenmengsel om dit te bevorderen.

Wensen bespreken

Dinsdagavond 10 oktober hadden we een bruisende inwonersavond waarop we met trots veel betrokken buurtbewoners mochten verwelkomen. Het was een avond vol levendige gesprekken en waardevolle inzichten over het groen in onze gemeente. Bewoners van de Eerbeekse Enk en een deel van de Noorderenk deelden een scala aan diverse ideeën en wensen, wat zorgde voor een inspirerende sfeer. Soms werden ook zorgen geuit, maar dit geeft ons de kans om te luisteren en te verbeteren.

Buurt betrokkenheid

Het is goed om te zien dat het belang van groen in de wijk door iedereen wordt erkend en omarmd. Samen streven we naar een groenere en mooiere omgeving. We nemen alle ideeën en wensen serieus. Momenteel werken we hard aan het definitieve plan en streven ernaar zoveel mogelijk suggesties te integreren. Ons doel is om dit najaar te starten met de aanbesteding en de werkzaamheden. Samen maken we onze buurt groener en leefbaarder!

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/groen-eerbeek-inwonersavond