Ga naar de inhoud

Help mee met de Natuurwerkdag

donderdag 26 oktober 2023

Groene handjes in de lucht voor de Natuurwerkdag 2023! Samen met heel Nederland gaat iedereen weer voor een mooi resultaat, doe jij ook mee?! Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november kun je net als 15000 andere enthousiaste deelnemers weer meehelpen. Door bollen te planten, ontdek je eigen kracht tijdens het wilgen knotten of bouw mee aan een duurzame takkenril. En vooral, geniet van de frisse buitenlucht, leer nieuwe mensen kennen en ervaar hoe gezellig het is om samen iets te betekenen voor de natuur. 

Ook in gemeente Brummen werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel. Wethouder Pouwel Inberg werkt zaterdag 4 november van 10 tot 12 uur mee bij de bloementuin van imkersvereniging Brummen om deze mooie plek te behouden en de biodiversiteit te versterken. Kom je ook meehelpen? Je kunt je nog aanmelden via www.natuurwerkdag.nl. Samen gaat iedereen aan de slag met het herstellen van de tuin. Bijvoorbeeld door het verplaatsten van vlinderstruiken en verwijderen van bramen. Daarnaast is er snoeiwerk van de klimop rondom de tuin. Er zijn ook activiteiten voor kinderen; ontdek de bodem, wormen tellen en bollen planten.

Samen aan de slag

Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland, groene vingers of niet, iedereen is welkom op de Natuurwerkdag! 

Wat is er 3 en 4 november te doen in gemeente Brummen?

Kijk voor alle locaties en meer informatie op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan!
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/help-mee-met-de-natuurwerkdag