Ga naar de inhoud

Jonge klimaathelden schenken boom

donderdag 4 april 2024

Op woensdagmiddag 3 april werd gemeente Brummen getrakteerd op een hartverwarmende gebeurtenis. Samen met wethouder van de Graaf vond de onthulling plaats van een Rode Esdoorn, geschonken door de twee jonge klimaathelden, Livine en Lisa. In een wereld waar kinderen vaak bezig zijn met andere avonturen, hebben deze twee 11-jarige meisjes een prachtig gebaar gemaakt voor het lokale klimaat.

Het begon allemaal met de berichten die de twee vriendinnen op televisie zagen over het milieu en het klimaat. In plaats van machteloos toe te kijken, besloten Livine en Lisa in actie te komen. Ze organiseerden een inzamelingsactie om geld in te zamelen voor een bijzonder geschenk aan onze gemeente: een boom. Met volle overtuiging riepen de twee meisjes op tot actie, met zelfgemaakte flyers die ze uitdeelden aan voorbijgangers, waarop stond: "Weg met de slechte stoffen". Daarnaast verkochten ze zelfgemaakte armbandjes en boekjes met puzzels en kleurplaten aan de deur, alles om bij te dragen aan hun prachtige doel.

Onthulling

Op woensdag 3 april vond de onthulling plaats van de Rode Esdoorn, geschonken door Livine en Lisa, in Park ’t Goor naast de dierenweide. Deze zorgvuldig gekozen boom draagt niet alleen bij aan het klimaat, maar bevordert ook de biodiversiteit met zijn overvloedige nectar voor diverse insecten, vlinders en vogels. Een door de meiden zelf ontworpen handgemaakt bordje siert de plek en vertelt het verhaal van hun toewijding aan een groenere toekomst. "We hopen dat iedereen die langs de boom loopt en het bordje leest ook nadenkt over het klimaat. Met kleine veranderingen kun je het klimaat al helpen."

Inspirerend voorbeeld

Wethouder van de Graaf sprak vol lof over de inspanningen van Livine en Lisa. "Het is echt bijzonder om te zien hoe deze kinderen zich op zo'n jonge leeftijd al zo betrokken voelen bij het klimaat. Meestal zijn ze druk met andere avonturen, maar dit is echt een prachtige uitzondering!" Met hun inspirerende daad hebben Livine en Lisa bewezen dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om een verschil te maken. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/jonge-klimaathelden-schenken-boom