Ga naar de inhoud

Kom naar de bieb en leer alles over de waarde van afval

woensdag 15 mei 2024

In samenwerking met Circulus en gemeente Brummen is er binnenkort een tentoonstelling in de bibliotheek in Brummen en in de bibliotheek in Eerbeek over het scheiden van afval. We nodigen u van harte uit om op onderzoek te gaan en te ontdekken hoe u kunt bijdragen aan een betere scheiding van afval.

De tentoonstelling laat zien hoe u met het scheiden van Plastic, Metaal- en Drankpakken (PMD), Groente, fruit- en tuinafval (GFT), papier, textiel en glas bijdraagt aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er zo min mogelijk afval is, gebruiken we onze spullen langer, hergebruiken we (delen van) producten en is afval de grondstof voor nieuwe producten.

Zes interactieve tentoonstellingspanelen

De tentoonstelling is heel praktisch én is voor jong en oud. U kunt testjes doen om te zien of u het thuis nog beter kan doen. U kunt luisteren naar wat er met uw afval gebeurt en zien hoe u GFT het beste scheidt. Er zijn handige scheidingswijzers om mee naar huis te nemen. Dan weet u precies welk afval waar hoort. Heel handig! Daarmee draagt u bij aan een circulaire economie en ontstaat er minder restafval.

Knutsel en bouwplaten

Voor de kinderen is een knutsel- en doe tafel ingericht met bouwplaten, kleurplaten en leesboekjes. U kunt de tentoonstelling bezoeken in de bibliotheek van Brummen van 24 mei tot en met 30 mei en in de bibliotheek van Eerbeek van 1 juni tot en met 6 juni. U bent van harte welkom!
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/kom-naar-de-bieb-en-leer-alles-over-de-waarde-van-afval