Ga naar de inhoud

Laat uw mening horen over veiligheid en handhaving

donderdag 26 oktober 2023

“Als gemeente vinden we het belangrijk om te zorgen voor een zo prettig en veilig mogelijke leefomgeving voor onze inwoners. Als gemeente doen we dit niet alleen samen met allerlei partnerorganisaties, maar ook met onze inwoners. We hebben elkaar nodig als het gaat om een veilige leefomgeving,” aldus burgemeester Alex van Hedel. “Voor de komende 4 jaar maken wij als gemeente nieuw beleid voor veiligheid en handhaving. Wij vragen daarbij de hulp van iedereen in onze gemeente. Dit doen we via een vragenlijst. Die verspreiden we onder andere via ons inwonerspanel Brummen Spreekt. De meningen en ideeën die we hiermee ophalen betrekken we bij het nieuwe veiligheids- en handhavingsbeleid.”

De vragenlijst is verzonden aan alle panelleden van het inwonerspanel Brummen Spreekt. Dit panel bestaat uit meer dan 1200 inwoners van 16 jaar en ouder die graag willen meepraten over uiteenlopende onderwerpen. Wilt u ook uw mening laten horen maar bent u op dit moment nog géén lid van dit panel? Dan kunt u zich hiervoor eenvoudig gratis aanmelden via de website www.brummenspreekt.nl. Ben u digitaal niet vaardig, bel dan Moventem via (0575) 84 37 38. U krijgt dan de vragenlijst per post toegestuurd. Ook kunt u meedoen als u géén panellid wilt worden. Op veel plekken in de gemeente hangen posters waarop een QR-code staat. Scan deze met uw telefoon en vul direct de vragenlijst in. Of bezoek moventem.nl/veiligheidbrummen. Het invullen van de vragenlijst kan tot en met maandag 13 november. 

Op naar nieuw veiligheidsplan

Iedere vier jaar wordt er een veiligheidsplan vastgesteld. “Dit doen we niet alleen, maar samen met de gemeenten Lochem, Voorst en Zutphen. Onveilige situaties laten zich immers niet scheiden door gemeentegrenzen. En ook onze politiemensen werken samen in dit cluster van 4 gemeenten,” aldus de heer Van Hedel. Begin volgend jaar willen de 4 gemeenten een nieuw veiligheidsplan hebben. “Landelijk, regionaal en lokaal zien we dat thema’s zoals ondermijning, zorg en veiligheid en digitale veiligheid belangrijke aandachtspunten zijn. Wij zijn benieuwd hoe onze inwoners de veiligheid in de wijk, het dorp en de gemeente ervaren, De antwoorden kunnen wij dan meenemen in het Veiligheidsplan maar vooral ook in het uitvoeringsplan. In dit plan staan de concrete maatregelen en acties voor het komende jaar. Uw inbreng is erg belangrijk.”

Handhavingsbeleid

Onderdeel van de vragenlijst is ook een aantal vragen over het gemeentelijk handhavingsbeleid. “Handhaving doen wij als gemeente Brummen zelfstandig. Onze toezichthouders spelen daarbij een belangrijke rol. Zij controleren of regels die gelden zorgen voor een prettige en veilige leefomgeving en of de regels ook goed nageleefd worden.” Burgemeester Van Hedel wil graag weten hoe inwoners aankijken tegen de gemeentelijke toezicht en handhaving. “Wat gaat goed en wat kan nog beter. Weet u bijvoorbeeld welke hulp en instanties u kunt inschakelen als er iets aan de hand is? Ook deze reacties verwerken we in ons handhavingsbeleid.

Anoniem en onafhankelijk 

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en de gegevens worden anoniem verwerkt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het gespecialiseerde en onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen. Deelnemers kunnen er daarom op vertrouwen dat de gegevens uitsluitend voor ‘Brummen Spreekt’ worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/laat-uw-mening-horen-over-veiligheid-en-handhaving