Ga naar de inhoud

Lening voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed

woensdag 21 februari 2024

Wilt u als eigenaar van maatschappelijk vastgoed uw gebouw(en) verduurzamen? Dan kunt u een lening aanvragen voor maatregelen om energie te besparen. Of om duurzame energie op te wekken, eventueel in combinatie met maatregelen voor klimaatadaptatie, circulair bouwen of biodiversiteit.

Gunstige lening

Het uitvoeren van de plannen voor verduurzaming kan voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed een financiële uitdaging zijn. Daarom biedt de provincie een gunstige lening aan, voor het besparen van energie en opwekken van duurzame energie. Eventueel in combinatie met circulaire, klimaatadaptieve of biodiversiteit vergrotende maatregelen. Alle voorwaarden leest u in deze flyer.

Voorwaarden van de lening 

Eigenaren kunnen de lening aanvragen voor minimaal €10.000 en maximaal €250.000 voor het treffen van maatregelen. De lening kent een maximale looptijd van 15 jaar en een rente van 2% per jaar. Maximaal 5% van het totaalbedrag kan gebruikt worden voor circulaire, klimaat adaptieve of biodiversiteit vergrotende maatregelen. Ook de kosten voor energieadvies komen in aanmerking.
Meer informatie op: www.gelderland.nl
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/lening-voor-verduurzamen-maatschappelijk-vastgoed