Ga naar de inhoud

Minimaconferentie: “wereld van kinderen vergroten” 

woensdag 27 maart 2024

“Alle kinderen moeten mee kunnen doen. Ook al zijn er thuis financiële zorgen. Reden om bij het opstellen van ons nieuw minimabeleid en bijhorende regelingen speciaal aandacht te besteden aan deze kwetsbare groep kinderen.” Wethouder Yasemin Cegerek, binnen het Brummense college verantwoordelijk voor het gemeentelijk minimabeleid, kijkt met tevredenheid terug op de minimaconferentie die vorige week woensdag werd georganiseerd. Speciaal thema van die avond was ‘Armoede en Kinderen’. 

“Het was een zinvolle bijeenkomst die tot goede ideeën heeft geleid,” stelt Cegerek vast. “Er waren veel verschillende organisaties aanwezig. Denk aan vertegenwoordigers van kerken, sportverenigingen, kinderopvang en dorpsraden. Maar ook vertegenwoordigers van onze Maatschappelijke Adviesraad en betrokken inwoners.” Cegerek vervolgt: “Er waren inspirerende sprekers. Zij zorgden een mooie basis voor goede gesprekken in het tweede deel van de avond.”

Gelijkwaardigheid

Zo was Hans Spekman van het JeugdEducatieFonds aanwezig. Hij hield een inspirerend verhaal over het vergroten van de wereld van kinderen in armoede. Dit door kansen voor hen te creëren, gebaseerd op gelijkwaardigheid. Saskia van Leeuwen en Bas van Veenendaal van Re-Sa Bewindvoering vertelden over een mensgerichte aanpak bij bewindvoering. 

Discussie

Aansluitend gingen de aanwezigen uiteen in een aantal discussiegroepen. Daar werd gesproken over hoe de gemeente moet communiceren met deze groep inwoners. Maar ook over de manieren waarop de gemeente kinderen doorlopend kan ondersteunen en wat de rol hierbij is van organisaties. “Dit leverde meerdere waardevolle ideeën en suggesties op, die we gaan betrekken bij het opstellen van ons nieuw minimabeleid,” aldus wethouder Cegerek.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/minimaconferentie-wereld-van-kinderen-vergroten