Ga naar de inhoud

Muzikaal en warm afscheid van Alex van Hedel

vrijdag 23 februari 2024

De afgelopen dagen stonden in onze gemeente in het teken van het afscheid van Alex van Hedel. De vertrekkende burgemeester kreeg vele lovende woorden te horen tijdens de buitengewone raadsvergadering woensdagavond. Ook waren er veel personen die hem gisteravond tijdens een druk bezochte afscheidsreceptie persoonlijk dankten voor zijn inzet voor de Brummense gemeenschap. Daar werd ook een mooie videoregistratie getoond van tien jaar burgemeesterschap. Van Hedel was zichtbaar onder de indruk van de hartelijke woorden, de gezellige muzikale entourage en de grote belangstelling.

De nu 63-jarige Van Hedel is 10 jaar burgemeester van de gemeente Brummen geweest. Op 5 februari 2014 werd hij aangesteld als waarnemend burgemeester. De installatie als nieuwe burgemeester vond op 27 maart 2015 plaats. In de jaren die volgden heeft Van Hedel zich niet alleen een kundige burgemeester getoond, maar ook een zeer toegankelijk en betrokken persoon. In zijn afscheidstoespraak sprak hij dank uit aan velen met wie hij heeft samengewerkt in de afgelopen tien jaar. Maar een bijzonder woord van dank was er voor zijn vrouw Graziella en zijn gezin. Hun steun en vertrouwen hebben een grote rol gespeeld in de wijze waarop Van Hedel het waardevolle ambt van burgemeester heeft kunnen invullen.

Naast woorden, foto's en videobeelden was er ook volop ruimte voor entertainment en cultuur. Met een koets werd Van Hedel en zijn vrouw gisteravond naar de feestlocatie gebracht. Daar werd hij opgewacht met een erehaag van politie en brandweer. De muzikale omlijsting was in handen van een Brummens combo bestaande uit Kelly, Stijn, Jasper en Jelle. Een verrassingsoptreden van de Pretband zorgde voor extra sfeer en met een prachtig gedicht van dorpsdichter Chris Ros, getiteld 'To be or not to be', werd de waardering voor de vertrekkende burgemeester ook in poetische woorden beschreven. 

Met het vertrek van Van Hedel ligt de komst van tijdelijke 'waarnemende' burgemeester in het verschiet. Het is de verwachting dat in de loop van volgende week bekend gaat worden welke persoon voorlopig de taken van burgemeester van Brummen op zich gaat nemen.  
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/muzikaal-en-warm-afscheid-van-alex-van-hedel