Ga naar de inhoud

Ondergrondse restafvalcontainer

donderdag 8 februari 2024

Binnenkort krijgen ook de inwoners van het Wilhelminapark een ondergrondse restafvalcontainer. Dit heeft het college besloten. Het plan om een ondergrondse restafvalcontainer in het Wilhelminapark te plaatsen vroeg om meer verduidelijking en achtergrondinformatie voor de bewoners. Ondanks de bezwaren van een aantal buurtbewoners is het plan toch doorgezet.

Wethouder Steven van de Graaf vindt het belangrijk dat restafval wegbrengen toegankelijker wordt. “Als gemeente Brummen zijn wij blij dat wij onze inwoners kunnen ontzorgen door het hen makkelijker te maken om het restafval aan te bieden op verschillende plekken in onze gemeente. Het is belangrijk dat de inwoner de verschillende soorten afval, of liever gezegd grondstoffen, goed kwijt kan. Of dit nu GFT, PMD of restafval is. Als gemeente streven wij er naar om de basis voor onze inwoner op orde te hebben.”

Voordelen wegbrengen

Het is voordelig om je restafval weg te brengen. Het kost minder dan het laten ophalen aan huis en bovendien kun je de mini-container inleveren, waardoor je meer ruimte in je tuin hebt voor planten. In de ondergrondse restafvalcontainer zijn twee openingen. Eén voor een zak van 30 liter en een voor een zak van 60 liter. Inwoners kunnen kiezen hoeveel restafval er tegelijk wordt weggebracht. Binnen de gemeente staan al een aantal ondergrondse containers. Kijk voor een container bij u in de buurt op de website van Circulus.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/ondergrondse-restafvalcontainer