Ga naar de inhoud

Ontspannen en gezond ontbijtje met burgemeester

vrijdag 13 oktober 2023

Ontbijten met de burgemeester? Voor groep 6 van basschool De Ontdekking werd dat vanochtend een feit. In samenwerking met het Nationaal Schoolontbijt, de lokale bakker en de gemeente Brummen aten de kinderen om 8.30 uur samen met burgemeester Alex van Hedel in de raadszaal van het Brummense gemeentehuis. 

Met het Burgemeestersontbijt vraagt de gemeente aandacht voor het belang van een gezond ontbijt. Samen hebben de kinderen, Juf Annemarie en burgemeester Van Hedel ervaren hoe lekker en gezond ontbijten is! Het Burgemeestersontbijt is een speciaal samengesteld ontbijt dat voldoet aan de 'Schijf van Vijf'. Het heeft de goedkeuring van het Voedingscentrum. De ambachtelijke bakker Teeselink zorgde voor heerlijk vers volkorenbrood. Verder werd er ontbeten met halfvolle melk, halfvolle yoghurt, thee, 30+ kaas, tomaten, appels, mandarijnen, jam, 100% pindakaas en nog veel meer lekkers en gezonds!

Tussendoor was er volop gelegenheid om de burgemeester vragen te stellen. Of hij van lekker en gezond eten houdt? In welke auto hij rijdt? Wat de burgemeester van zwerfafval vindt? Wat een burgemeester zoals de hele dag doet? En Alex van Hedel nam de tijd om al die vragen tijdens het ontbijt te beantwoorden. Met een goed gevulde maag vertrokken de kinderen tegen 10 uur weer naar school. De burgemeester zwaaide persoonlijk de kinderen weer uit. De speciale 'Burgemeestersontbijt'-placemat mochten ze overigens meenemen als aandenken aan deze leuke ochtend! 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/ontspannen-ontbijtje-met-de-burgemeester