Ga naar de inhoud

Op 12 oktober: raad beslist over 6 voorstellen

vrijdag 6 oktober 2023

Het resultaat van drie raadsfora gisteravond (donderdag 5 oktober) is dat op 12 oktober zes concrete raadsvoorstellen op de agenda staan van de besluitvormende vergadering. Eén van de voorstellen is een plan om te investeren in het gemeentelijk groen. Veel plantsoenen hebben te lijden van de klimaatverandering. Reden om de beplanting aan te passen en beter af te stemmen op de klimaatomstandigheden. Daarbij verbetert ook de aanblik van het groen en hebben ook insecten, vogels en dieren er profijt van.

De openbare raadsvergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen of thuis te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. De vergaderstukken vindt u op de raadswebsite www.brummen.nl/gemeenteraad. Inspreken tijdens een besluitvormende raadsvergadering is niet mogelijk. Het raadsforum is hiervoor het uitgelezen moment.

Bespreek- en hamerstukken

Van de 6 raadsvoorstellen staan er 3 als bespreekstuk en 3 als hamerstuk op de agenda. Naast het plan voor een impuls voor het gemeentelijk groen, gaan de raadsleden ook eerst het debat met elkaar aan over het voorstel van landschaps- en natuurversterking voor het perceel Pongeweg 4a en de grondexploitatie voor het Graaf van Limburg Stirumplein in Brummen. 

Als een voorstel als hamerstuk op de agenda staat wil dat zeggen dat over dat voorstel naar verwachting een besluit wordt genomen zonder dat de gemeenteraad daarover nog inhoudelijk in debat gaat. Tijdens de raadsfora op 5 oktober is namelijk gebleken dat alle fracties dit voorstel steunen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het voorstel om een gemeenschappelijke regeling voor Omgevingsdienst Veluwe (waarin twee huidige omgevingsdiensten samengaan) aan te gaan. Ook de wijziging van de gemeenschappelijke regeling voor de Regio Stedendriehoek en het bestemmingsplan voor het perceel Emperweg 4 staan als hamerstuk op de agenda. Dit geldt ook voor de lijst met ingekomen en te versturen stukken. 

Raadsontmoeting 

Een half uur voor aanvang van de vergadering kan iedereen in de hal van het gemeentehuis in gesprek met individuele raadsleden. Wilt u een signaal of mening afgeven aan raadsleden? Of in gesprek gaan over een onderwerp dat voor u belangrijk is? Dat kan voor iedere besluitvormende raadsvergadering van 19.30 tot 20.00 uur. Bij dit informeel halfuurtje staat ontmoeting tussen inwoners en raadsleden centraal. En natuurlijk staat er koffie en thee voor u klaar. U kunt zo binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/op-12-oktober-raad-beslist-over-6-voorstellen