Ga naar de inhoud

Op 26 oktober: speciaal forum over begroting 2024

dinsdag 17 oktober 2023

Op donderdag 9 november neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting. Welke inkomsten zijn er? Bijvoorbeeld vanuit het rijk of door het innen van lokale heffingen. En aan welke taken en ambities geven we dat geld uit? Vragen waarop de programmabegroting 2024-2027 antwoord geeft. Voordat de raad de begroting vast stelt verdiepen de raadsleden zich in dit document. Dit doen zij tijdens het speciale begrotingsforum op 26 oktober. De raadsleden stellen dan vragen aan het college, die de begroting heeft voorbereid. Maar ook luisteren zij naar inwoners, ondernemers en organisaties die dan hun visie op dit document kunnen geven. Iedereen is van harte welkom deze bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis bij te wonen. Aanvang van de vergadering is 19.00 uur. 

De concept-programmabegroting is feitelijk dus het financiële huishoudboekje van de gemeente Brummen. Het is de taak van de gemeenteraad als hoogste orgaan binnen een gemeente om de begroting vast te stellen. En daarmee aan te geven aan welke activiteiten en doelstellingen de gemeente in 2024 en volgende jaren geld beschikbaar stelt. Om iedereen de gelegenheid te geven mee te praten en in te spreken, vindt eerst een forumbijeenkomst plaats.

Naast de programmabegroting voor volgend jaar buigen de gemeenteraadsleden zich tijdens het begrotingsforum ook over de tweede bestuursrapportage over het lopende begrotingsjaar 2023. Met dit document legt het college verantwoording af over de inhoudelijke maar vooral ook financiële situatie van het huidige begrotingsjaar.

Meepraten? Dat kan!  

Als inwoner kunt u meepraten tijdens het forum. Wilt u hiervan gebruik maken, dan geeft u dit tijdig door aan de raadsgriffier mevrouw Balduk. Zij is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.

Besluitvorming

Het echte debat én de besluitvorming over de begroting 2024 en de tweede bestuursrapportage 2023 vindt plaats tijdens de begrotingsraadvergadering op donderdag 9 november. Deze raadsbijeenkomst begint die dag al om 16.00 uur en is bij te wonen in de raadszaal in het gemeentehuis en live te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Naar verwachting stelt de raad dan op het eind van die avond de programmabegroting 2024-2027 vast. 

Achtergrondinformatie

De agenda met de bijhorende stukken van het begrotingsforum kunt u raadplegen op deze speciale pagina van de gemeenteraad. Over de concept-programmabegroting is er overigens ook deze aparte begrotingspagina met veel (achtergrond)informatie. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/op-26-oktober-speciaal-forum-over-begroting-2024